Prof. dr. Marko Vučetić dijagnosticira stanje predsjednika Hrvatske: “Milanović je neurotični kolerik, nalazi se u neprestalnom stanju očaja”

0

Nezavisni saborski zastupnik dr. Marko Vučetić govorio je o posljednjoj izjavi predsjednika Hrvatske Zorana Milanovića koja je izazvala burne reakcije u našoj zemlji, ali njegove izjave naišle su na osude i u Hrvatskoj.  Vučetić odgovara da li je realno očekivati izvinjenje od Milanovića?

-Od Milanovića ne treba očekivati izvinjenje, on nije u stanju to učiniti. Nalazi se u neprestalnom stanju očaja. On je bezrazložni i ni u čemu utemeljeni nositelj trijumfalizma koji graniči sa histerijom. Na simboličkom nivou je socijal-demokrata, ali nema socijaldemokratski sadržaj! Na prošlim izborima smo imali mogućnost birati između loše prošlosti i nikakve budućnosti ili između loše prošlosti i simbola koji nam može omogućiti da mi stvorimo tu novu budućnost! Milanović je čovjek koji ima višak treće rečenice, mi ga tako opisujemo, problem je što je svaka njegova rečenica je treća rečenica!

Vučetić smatra da predsjednik i premijer Hrvatske imaju problem u komunikaciji zbog karaktera.

-Plenković ima narcističku strukturu ličnosti, a Milanović je neurotični kolerik i razgovor između njih nije moguć, poručio je nezavisni saborski zastupnik gostujući na Face televiziji.