Prodaje li Zukorlić Bošnjake Sandžaka: Osim supruge, i Zukorlićev šurjak je “lijepo zbrinut” od Vučićevog režima

0

Supruga Muamera Zukorlića Elma Elfić Zukorlić imenovana je 9. septembra za pomoćnika ministra prosvjete, nauke i tehnološkog razvoja Republike Srbije. Osim toga, Elma je i predsjednica i vlasnica Internacionalnog Univerziteta u Novom Pazaru, što predstavlja direktan sukob interesa, piše srbijanski portal “Direktno“.

Kada se uzme u obzir da je supruga Muamera Zukorića postala pomoćnik ministra prosvjete, nauke i tehnološkog razvoja, a ujedno je vlasnica univerziteta u Novom Pazaru, postavlja se pitanje kako vlast objašnjava da u ovom slučaju neće doći do sukoba interesa?

Osim toga, Zukorlić je uhljebio i svog šurjaka, odnosno brata Elme Elfić Zukorlić, Emira Elfića, koji vrši dužnost ambasadora u Libanu, zemlji u kojoj je Muamer završio post-diplomske studije.

altEmir Elfić i Muamer Zukorlić (Foto: Printscreen)

altRješenje o postavljanju Elfića (Foto: Direktno / Screenshot)

Prije nego što je postao ambasador u Libanu, o Emiru Elfiću je pisao čak i režimski tabloid “Alo” ističući da ga “Libanci neće”.

alt

“Za Libance je, sporna upravo politička biografija Elfića i njegova bliskost sa muftijom i drugim političarima u Sandžaku, što može biti problem za srpsku diplomatiju, koja je pre nekoliko dana posle dugo natezanja nekako uspela da izabere ličnosti koje će nas predstavljati u upražnjenim diplomatsko-konzularnim predstavništvima u svetu – pisao je režimski tabloid “Alo” 2015. godine.

Izgleda da su se Muamer Zukorlić i njegova porodica lijepo snašli u odnosima sa režimom.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here