14.07.2024.
HomeNovostiProblemi sa elementarnom logikom: Vučić podržava Putina, a žali se što mu...

Problemi sa elementarnom logikom: Vučić podržava Putina, a žali se što mu Amerika ne šalje vojnu pomoć od ruske agresije?!?!

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić danas je u Palati Srbija predsjedavao sjednicom Savjeta za nacionalnu bezbjednost.

Na sjednici je bilo riječi o situaciji na Kosovu, održavanju “Europridea 2022” i cyber-bezbjednosti u energetskom sektoru.

Vučić podsjeća da je sinoć obavio dvosatni razgovor sa specijalnim predstavnikom Evropske unije za dijalog Beograda i Prištine Miroslavom Lajčakom, i sa savjetnicima za vanjsku i bezbjednosnu politiku Republike Francuske i Savezne Republike Nemačke, Emmanuelom Bonneom i Jensom Ploetnerom.

“Dobili smo od njih predlog potpuno nove armature pregovora u Bruxellesu, a koji bi trebalo da dovedu do skorog, a konačnog rešavanja, kako oni kažu, problema sa kojima smo se suočavali i svih nerazjašnjenih pitanja u vezi sa Kosovom.

Oni smatraju da, u uslovima kada postoji rat u Evropi, nisu potrebni novi sukobi i zato je potrebno brzo rešenje, a velike zapadne sile plus Turska, žele rešavanje problema na Kosovu”, objašnjava Vučić.

“Tako bi njima bilo mnogo lakše da pruže odgovor Putinu po pitanju pravnog presedana i davanja nezavisnosti Kosovu”, kazao je Vučić, a “mi smo postali kolateralna šteta sukoba velikih i njihovog neprincipijelnog ponašanja u prošlosti”, objašnjava on.

Kaže da su mu rekli da je Putin podigao zavjesu i sada svi moraju da se izjasne sa koje strane zavjese će biti.

Amerika će za odbranu od ruske agresije poslati oružanu pomoć Albaniji, Sjevernoj Makedoniji, Kosovu…

“Na spisku nema samo jedne zemlje, a to je Srbija”, kazao je Vučić.

(Oslobođenje)

Reklamni prostor

Ovdje može biti vaša reklama. animacija / logo / tekst

Posljednje vijesti