15.07.2024.
HomeNovostiPrijedorčanin osumnjičen da je utajio više od 230 hiljada KM preko sportskog...

Prijedorčanin osumnjičen da je utajio više od 230 hiljada KM preko sportskog kluba

Prijedorska policija saopštila je da je muškarac A.M. iz ovog grada osumnjičen je da je pribavio 233.818 KM protivpravne imovinske koristi za sportsko udruženje iz Prijedora i za taj iznos oštetio budžet Republike Srpske.

Iz Policijske uprave /PU/ Prijedor saopšteno je danas da se osumnjičeni tereti da je kao odgovorno lice sportskog udruženja od 2016. do 2018. godine svjesno izbjegao prijavljivanje, obračun i plaćanje poreskih obaveza propisanih poreskim zakonodavstvom Republike Srpske.

Ova uprava podnijela je Okružnom javnom tužilaštvu Prijedor izvještaj protiv A.M. zbog postojanja osnova sumnje da je počinio krivično djelo utaja poreza i doprinosa.

Protiv istog lica PU Prijedor je 15. juna prošle godine podnijela Okružnom javnom tužilaštvu Prijedor izvještaj o počinjenim krivičnim djelima pronevjera i povreda obaveza vođenja trgovačkih i poslovnih knjiga i sastavljanja finansijskih izvještaja i njihovo falsifikovanje ili uništavanje.

Prema tadašnjem saopštenju PU Prijedor, A.M. se tereti da je kao odgovorno lice jednog udruženja građana u Prijedora u toku 2016, 2017, 2018. i 2019. godine isplaćivao novac sa žiro računa udruženja, te ga protivpravno prisvojio i potrošio bez pravdanja gdje su novčana sredstva utrošena. Nakon toga je ovjeravao finansijske izvještaje udruženja za te četiri godine, iako je znao da sadrže neistinite podatke.

Na taj je način osumnjičeni ostvario 408.250 KM protivpravne imovinske korist i za isti iznos oštetio udruženje.

Reklamni prostor

Ovdje može biti vaša reklama. animacija / logo / tekst

Posljednje vijesti