19.05.2024.
HomeNovostiPrevareni kupci stanova u Tuzli ponovo izlaze na ulice

Prevareni kupci stanova u Tuzli ponovo izlaze na ulice

Povodom desetogodišnje agonije kupaca SPO 15. maj, nedonošenja tužilačke odluke Tužilaštva TK po krivičnoj prijavi iz oktobra 2016. godine te završetka objekta, UG SPO 15. maj ponovo će organizovati učestalije Javne proteste.

Prvi protest najavljen je u četvrtak 26.12.2019. godine u 14:00 sati, a drugi u ponedeljak 30.12.2019. god u 14:00 sati ispred Tužilaštva TK, a iz Udruženja pozivaju sve građane Tuzle da im se pridruže i pruže podršku u borbi za pošteno plaćeno.

Od Tužilaštva TK, tačnije glavnog tužioca Tomislava Ljubića i postupajućeg tužioca Ćazima Serhatlića traže da konačno, nakon 10 godina o poznatom predmetu SPO 15. maj imenuje krivce i HITNO donesu tužilačku odluku po krivičnoj prijavi iz oktobra 2016. god.

U suprotnom, traže izuzimanje predmeta iz Tužilaštva TK .

Koga štiti Tužilaštvo TK???
Odluke GV nisu do kraja provedene čime se do unedogled prolongira, praktično onemogućava useljenje i uvođenje u posjed svih kupaca u SPO 15. maj.

Također, iz Udruženja zahtjevaju i od Giprom doo Tuzla (Saliha i Burhana Šabovića) da se konačno počnu odgovorno odnositi prema kupcima i HITNO završe sve preostale unutarnje radove u objektu (liftovi, struja…) i u najkraćem vremenu pripreme objakat za tehnički prijem.

“Mi nećemo odustati od svojih zahtjeva sve do ispunjenja istih. Do tada, nažalost, svoje pravo smo primorani i dalje tražiti na ulici” – kazali su iz Udruženja SPO 15. maj Tuzla.

Reklamni prostor

Ovdje može biti vaša reklama. animacija / logo / tekst

Posljednje vijesti