15.04.2024.
HomeNovostiPretresi na Palama, u Foči i Travniku zbog šverca droge i oružja

Pretresi na Palama, u Foči i Travniku zbog šverca droge i oružja

Policijski službenici Uprave za organizovani i teški kriminalitet Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srpske pod nadzorom Tužilaštva BiH, a po naredbama Suda BiH, započeli su sa realizacijom akcije kodnog naziva “Golub” u okviru koje su slobode lišili više lica, dok su u toku pretresi na više lokacija na području Pala, Foče i Travnika.

Prema informacijama “Avaza” bliskih istrazi u toku je pretres ugostiteljskog objekta “Dva Goluba” na Palama i autokuće “Rašević”. Prema policijskim izvorima među osumnjičenima je i Blaženko Rašević, jedan od suvlasnika ugostiteljskog objekta i autokuće.

Osumnjičenima se stavlja na teret da su u periodu od 2019. godine pa do danas izvršili krivično djelo Organizovani kriminal u vezi sa krivičnim djelom Neovlašteni promet opojnim drogama i krivičnim djelom Neovlašteni promet oružjem i vojnom opremom te proizvodima dvojne upotrebe, rekli su iz MUP-a RS.

Aktivnosti se realizuju u saradnji sa policijskim upravama Foča i Istočno Sarajevo, kao i sa MUP-om Srednjobosanskog kantona.

Reklamni prostor

Ovdje može biti vaša reklama. animacija / logo / tekst

Posljednje vijesti