Pretresi i prijave protiv osam osoba iz TK zbog droge, teške krađe i nedozvoljenog držanja oružja

0

Protiv više osoba bit će podnesen izvještaj Kantonalnom tužilaštvu u Tuzli zbog sumnje da su počinili krivična djela nedozvoljeno držanje oružja ili eksplozivnih materija, teška krađa, te posjedovanje i zloupotreba droge, saopćeno je danas iz Ministarstva unutrašnjih poslova Tuzlanskog kantona.

Nakon kompletiranja predmeta, Tužilaštvu će biti podneseni izvještaji protiv S. S iz Živinica i D. H. iz Gračanice zbog sumnje da su počinili krivično djelo nedozvoljeno držanje oružja ili eksplozivnih materija, te M. Z. (20) iz Čelića, E. Š. (30) iz Lukavca i N. Dž. (37) iz Tuzle zbog sumnje da su počinili tešku krađu.

U slučaju pozitivnog nalaza vještačenja oduzetih materija, kantonalnom tužilaštvu biće dostavljeni izvještaji protiv F. E. (32) iz Živinica, D. K. (35) iz Gradačca i 24-godišnje N. M. iz Srebrenika zbog posjedovanja i zloupotrebe droge.

Prilikom pretresa više lokacija na području Tuzlanskog kantona pronađene su dvije automatske puške, mitraljez “M-53”, automatski pištolj, pet okvira za automatski pištolj sa 114 metaka, pištolj “crvena zastava” kalibra 7,62 milimetra sa okvirom i 76 metaka, oko 2.700 puščanih metaka različitog kalibra, devet okvira za automatsku pušku i spremnik za municiju.

Pronađena su i četiri plastična pakovanja biljne materije koja podsjeća na drogu, digitalna vaga, kao i drugi predmeti koji mogu poslužiti kao dokaz u kasnijem postupku.

Pretresi su, prema nalogu općinskih sudova, izvršeni u Tuzli, Lukavacu, Gračanici, Gradačcu, Živinicama, Srebreniku i Čeliću.

Policija je izvršila pretrese prema prethodno sačinjenom planu na sprečavanju, otkrivanju i identifikovanju izvršilaca krivičnih djela iz oblasti zloupotrebe narkotika, nedozvoljenog držanja oružja i municije i imovinskih delikata, piše Dnevni Avaz.