14.07.2024.
HomeNovostiPreminuo muškarac koji je s teškim tjelesnim povredama pronađen u naselju Živčići...

Preminuo muškarac koji je s teškim tjelesnim povredama pronađen u naselju Živčići kod Živinica

Tridesetčetverogodišnji Edis Omazić preminuo je jučer u Univerzitetskom kliničkom centru u Tuzli, nakon što je sa teškim tjelesnim povredama i u besvjesnom stanju prije nekoliko dana pronađen pored odlagališta rudnika Đurđevik u živiničkom naselju Živčići.

Prema informacijama do kojih je došao Klix.ba, u noći sa 22. na 23. august ove godine Omazić je pronađen sa teškim tjelesnim povredama pored kipe rudnika Đurđevik u živiničkom naselju Živčići.

“Policijska stanica Živinice 23. augusta je obaviještena od dežurnog medicinara Hitne službe Doma zdravlja Živinice, da je ukazana ljekarska pomoć E.O., rođen 1988.godine iz Živinica, koji je u besvjesnom stanju dovezen u njihovu službu”, kazala je za Klix.ba glasnogovornica Uprave policije MUP-a TK Amra Kapidžić.

Nakon pronalaska, Omazić je prevezen u Univerzitetski klinički centar u Tuzli, gdje je pet dana kasnije podlegao tjelesnim povredama.

“Pacijent je bio hospitaliziran u Klinici za anesteziologiju i reanimatologiju od 23. do 28. augusta ove godine, kada je nastupila smrt”, potvrđeno je za Klix.ba iz Univerzitetskog kliničkog centra u Tuzli.

Na koji način je Omazić došao do rudničke kipe te kako su nastale povrede, pitanja su na koja bi odgovore trebala dati istraga. Iz policije navode da se uzrok smrti, kao i sve ostale okolnosti vezane za ovaj događaj utvrđuju.

“Službenici Sektora kriminalističke policije, pod nadzorom Kantonalnog tužilastva, poduzimaju sve potrebne mjere u cilju utvrđivanja okolnosti pod kojim je došlo do povređivanja E. O. i na utvrđivanju tačnog uzroka smrti”, navela je Kapidžić.

U cilju istrage, iz policije trenutno nisu u mogućnosti ustupiti više informacija, navodeći da će po okončanju istrage prema tužilaštvu biti upućen adekvatan izvještaj.

Reklamni prostor

Ovdje može biti vaša reklama. animacija / logo / tekst

Posljednje vijesti