23.06.2024.
HomeNovostiPreminuo mladi BH pjevač Jasmin Hasić

Preminuo mladi BH pjevač Jasmin Hasić

 

Bosanskohercegovački pjevač Jasmin Hasić preminuo je nakon teške bolesti u 36. godini.

Pjevaču je nedavno dijagnostifikovan tumor na bubrezima koji je prije više od tri nedjelje operisao u Turskoj, ali je nažalost izgubio bitku, piše Grand Online.

Ova vijest potresla je estradu, kao i mnogobrojne fanove koji se od talentovanog momka iz Srebrenika opraštaju dirljivim riječima na društvenim mrežama, prenosi nova.rs.

„Ode mlad momak i kolega, neka Bog da snage njegovoj porodici, a njemu rajski mir“, napisao je pjevač Hako Šljivar, dok se njegova koleginica Lejla Zahirović oprostila porukom.
„Dragi Jasko, ostala sam bez riječi, nema stvari da olakša bol i tugu, razočarenje! Ovo je ogroman gubitak, veliki čovjek, pjevačina, divan suprug, divan otac… Voljeću te brate moj zauvijek“.

Na profilu njegove supruge Jasmine Slanjankić Hasić nižu se poruke podrške i žaljenja zbog ogromnog gubitka koji ih zadesio.

„Suvišna je svaka riječ! Tuga i bol je velika, primite moje iskreno saučešće, neka vam Bog da puno snage“, glasi poruka koja je osvanula na Facebooku.

Podsjetimo, pjevaču se nakon operacije u Turskoj zdravstveno stanje naglo pogoršalo, zbog čega je njegova porodica sprovela akciju prkljupljanja krvi kojoj su odazvale mnoge Jasminove kolege, prijatelji i poštovaoci. Tim povodom pjevač i njegova supruga oglasili su se na društvenim mrežama i izrazili zahvalnost svima koju su brzom reakcijom učestvovali u ovom humanitarnom gestu.

„Na kraju samo trag naših djela ostaje… Sve ostalo nije važno. Ni novac ni slava. Samo ono što jesmo i što nosimo u sebi. Glavu gore! Kad život pokaže kandže, ti pokaži borbenost. Milion puta se slomi srce da bi postalo cijelo. Samo najjači postaju najbolji. A meni…, meni srce k’o kuća, toliko te ljudi voli i cijeni…, ni zamisliti ne možeš. Ponosan budi. Možemo mi sve“, napisala je prije samo par dana njegova Jasmina sa kojom ima dvoje djece.

Inače, Jasmin je rođen u Srebreniku. Za učešće u „Zvezdama Granda“ prijavio se davne 2013. godine, a ulazak u finale takmičenja i popularnost stekao je 2014.

„Bio sam amater, nisam vjerovao u sebe. Talenat sam naslijedio od oca, on je baš muzikalan. Najbolje mi leži Harisov stil pjevanja, imam boju glasa sličnu njegovoj, ali to me ne definiše kao pjevača. Pjevam dobro pjesme i drugih izvođača. Inače, sam vrlo jednostavan momak, koji, sticajem okolnosti, zna da pjeva dobro. A, svoje slobodno vrijeme volim provesti s društvom u ribolovu“, govorio je svojevremeno Jasmin.

Reklamni prostor

Ovdje može biti vaša reklama. animacija / logo / tekst

Posljednje vijesti