Preminula Marina Tucaković

0

Marina Tucaković preminula je danas u 68. godini. Bila je jedan od najplodnijih muzičkih tekstopisaca u regionu. Napisala je brojne hitove najvećim zvIJezdama sa muzičke scene bivše Jugoslavije. Bila je članica žirija u muzičkim emisijama „Operacija trijumf“ i „Pinkove zvezde“. Marina je često govorila da joj inspiracije nikad ne nedostaje, a da mlade autore ne doživljava kao konkurenciju jer ima dovoljno mJesta za sve.

Marina je rođena 4. novembra 1953. godine u Beogradu. Njen život su obiljJežili brojni srećni, ali i bolni trenuci, a sve njih je proživljavala uz podršku i ljubav supruga Aleksandra Fute Radulovića.

Marina i Aleksandar imaju sina Milana, a njihov drugi sin Miloš je iznenada preminuo 2008. godine. Njegovo beživotno tijelo je u porodičnom domu Radulovićevih pronašla njegova tadašnja djevojka Saša. Marina se od toga nikada nije potpuno oporavila, a jednom prilikom je priznala kako je razmišljala o samoubistvu, ali ipak se okrenula poslu i utjehu pronašla u onome što najbolje radi, pisanju pjesama.

Marina je često govorila da bi voljela da bude anonimna osoba, jer ne voli puno da se pojavljuje na televiziji. Svoje slobodno vrijeme voljela je da provodi sa porodicom tako da zajedno ručaju, a uveče se okupe i razgovaraju.

Početkom 2018. godine joj je dijagnostikovan maligni tumor dojke, nakon čega je ubrzo i operisana, a kolege su joj redovno upućivale brojne poruke podrške.

Posao

Marina Tucaković je završila Ekonomski fakultet u Beogradu, a pisanjem se bavila od svoje devetnaeste godine. Prvi uspjeh je postigla s pjesmom “Dodirni mi kolena”, koju je napisala za pop grupu Zana. Pjesma je objavljena 1982. godine i odmah je postala hit.

Inspiraciju je, kako je govorila, ponekad pronalazila iz priča „običnih“ ljudi koje poznaje cijeli život. Isticala je da postoji jedna zanimljiva stvar, a to je njena sposobnost da predosjeti stvari. Kaže kako je znala da napiše pjesmu u kojoj je opisana situacija koja se nakon mjesec ili dva dogodila nekome.

Dok se njen suprug aktivnije bavio muzikom njih dvoje su radili zajedno. On je pisao muziku, a Marina tekstove, a jednom prilikom ona je rekla kako je njihov rad bio vođenje ljubavi kroz pjesme.

Marina je tokom svoje dugogodišnje karijere napisala nekoliko hiljada pjesama za poznate pjevače i tako im pomogla da izgrade sjajne karijere. Neki od najpoznatijih pjevača kojima je pisala pjesme su Zdravko Čolić, Toše Proeski, Indira Radić, Svetlana Ražnatović, Severina, Nina Badrić, Neda Ukraden, Aca Lukas, Ana Nikolić i brojni drugi.

Od Marine se sada opraštaju brojne kolege.

“Maki moja… Tražim riječi… U ovom us*anom životu punom bola, patnje i tuge ti si ostavila najljepši trag. A za to je valjda vrijedilo živjeti. Hvala ti za sve”, napisala je Jelena Karleuša na Instagramu.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here