Preminula i druga žrtva krvavog pohoda Harisa Haračića iz Teočaka

0

Mujo Džuzdanović (78) iz teočanskog naselja Mrazovići preminuo je u utorak od povreda zadobivenih 23. decembra prošle godine kada ga je u porodičnoj kući napao komšija Haris Haračić (22). U Haračićevom krvavom pohodu iste večeri je preminula Mujina supruga Hajrija (72).  

Vijest o smrti oca na društvenim mrežama je podijelila kćerka Nermina Džuzdanović, koja je bila četiri godine razredni starješina Haračiću koji je osumnjičen za ubistvo njenih roditelja.

– I moj babo je otišao za mojom mamom u Dženet. Svi smo Allahovi i njemu se vraćamo. Da ih dragi Allah dž.š. uvede u najljepše bašče – napisala je Nermina Džuzdanović uz objavljene fotografije svojih voljenih roditelja.

Inače, Haračić je osumnjičen da je 23. decembra prošle godine oko 23 sata provalio u porodičnu kuću starijeg bračnog para u Teočaku, razbacao stvari u podrumu i kući i bezobzirnim nasilničkim ponašanjem supružnicima (koje je zatekao na spavanju) nanio veći broj ubodnih rana oštrim predmetom, kao i brojne povrede udarcima rukama po glavi, licu i cijelom tijelu.

Od posljedica povrjeđivanja 73-godišnja Hajrija je preminula sljedeće jutro u UKC Tuzla, dok je njen suprug Mujo danas izgubio bitku za život.