12.06.2024.
HomeNovostiVreli tuzlanski rudnici: Prekid rada za 111 radnika 'Kreke'

Vreli tuzlanski rudnici: Prekid rada za 111 radnika ‘Kreke’

Zbog teške ekonomske situacije, v.d. direktora Društva i prokurista Društva Rudnika uglja “Kreka” d.o.o. – Tuzla su danas donijeli Odluku o utvrđivanju liste radnika Društva koji se upućuju na prekid rada.

Predmetnom odlukom prekid rada je predviđen za 111 radnika koji trenutno nisu potrebni za neometan proces rada i poslovanja Društva.

 

Općinski sud Tuzla rudarima Kreke zabranio štrajk

Sindikalnoj organizaciji Rudnika uglja Kreka iz Tuzle rješenjem Općinskog suda  određena je privremena mjera osiguranja i zabranjeno provođenje i organizovanje štrajka koji su zakazali za ponedjeljak, 16. august u 7:00 sati. Protiv rješenja, koje je u posjedu FTV-a nije doz…

 

Iz Rudnika uglja “Kreka” d.o.o.  Tuzla napominju da niti jedan radnik koji se upućuje na prekid rada nije iz proizvodnog procesa ovog Društva.

Odluka je uslijedila nakon što je uzeto u obzir da je to Društvo u periodu I – VI 2021. godine poslovalo negativno u iznosu od 13 miliona KM, te da se trenutno suočava s privremenim zastojem u proizvodnji koji posljedično uzrokuje i pad prihoda, a zbog čega se Društvo trenutno nalazi u veoma teškoj ekonomskoj situaciji.

Reklamni prostor

Ovdje može biti vaša reklama. animacija / logo / tekst

Posljednje vijesti