Požari pod kontrolom, vatrogasci još dežuraju

0

Prema izvještajima operativnih centara civilne zaštite sa područja Tuzlanskog kantona vatrogasne jedinice su u protekla 24 sata imale više intervencija na gašenjima požara i to na području Grada Tuzla veliki požar u naselju Husino gdje su pored tuzlanskih vatrogasaca na ispomoć došle jedinice iz Živinica, Srebrenika, Kalesije, Lukavca, Gradačca i Gračanice. Požar je u toku noći stavljen pod kontrolu na terenu su još uvijek dežurne ekipe radi moguće pojave novih žarišta

Helikopter Oružanih snaga BiH stigao je u Tuzlu.

Požar koji se jučer reaktivirao na području Husina tokom noći je stavljen pod kontrolu i nema ugroženih stambenih objekata. Zbog nepristupačnog terena i velikog područja koje je zahvaćeno požarom, gašenje vatre iz zraka je neophodno kako bi se što prije lokalizovali i ugasili svi aktivni požari u Tuzli.

Podsjećamo, tuzlanski vatrogasci su jučer tokom dana uz podršku kolega iz okolnih općina i gradova, gasili šumu i nisko rastinje na devet lokacija, i to Husino,Vidovići, Vilušići, Lanište, Studenac, Martinovići, Ravna trešnja, Kužići i Miladije.

Služba civilne zaštite Tuzla podnijet će krivičnu prijavu protiv N.N. počinilaca za izvršenje krivičnog djela izazivanja opće opasnosti, propisanog Krivičnim zakonom Federacije Bosne i Hercegovine.