18.05.2024.
HomeNovosti"Potkovani" Tegeltija bi da stare afere pobriše novom: Objavio da se boji...

“Potkovani” Tegeltija bi da stare afere pobriše novom: Objavio da se boji boraviti u Sarajevu

Milan Tegeltija, kompromitirani predsjednik Visokog sudskog i tužiteljskog vijeća objavio je na društvenim mrežama da se plaši boraviti u Sarajevu i Federaciji Bosne i Hercegovine!

“S obzirom da je obavljanje moje dužnosti predsjednika VSS sa sjedištem u Sarajevu izloženo izuzetno protivustavnom  i protivzakonitom političko-obavješanom  i paraobavještajnom ugrožavanju mog fizičkog,ličnog i profesionalnog integriteta sa ciljem moje eliminacije sa mjesta predsjednika VSTS-a, a koje iako potpuno neustavno i nezakonito, nailazi na odobravanje dijela javnosti, medija, pa i međunarodne zajednice i OHR-a, pred mene se danas, nažalost, postavlja  postavlja jedno osnovno pitanje?“, napisao je u uvodu svog obraćanja Tegeltija.

Da vidimo koje se “osnovno pitanje” postavlja Tegeltiji?

Da li u tako nemogućim, opasnim, protivustavnim i elementarno nesigurnim uslovima mogu FIZIČKI i dalje da budem prisutan u Sarajevu ili Federaciji BiH uopšte? Očigledno je  da sam tamo apsolutno dozvoljena legitimna meta svake moguće nezakonitosti uključujući u nekoj krajnjoj liniji ugrožavanje mog života, upozorava dramatično Milan Tegeltija..

Na kraju on zlokobno zaključuje: “Postalo je posve jasno kada sam u Sarajevu ili FBiH  svaka mogućnost ili nezakonitost atak na moju ličnost u mom slučaju postaje potpuno dozvoljen pa čak i poželjan“.

(Tegeltijin post je prenesen u izvornom obliku, kako je i napisan, pa se postavlja “osnovno pitanje”: da je je predsjednik VSTV-a završio (i gdje) makar “osnovnu školu”).

Ovo obraćanje Milana Tegeltije stiglo je samo nekoliko sati nakon što je Milorad Dodik, član Predsjedništva BiH, u povodu “slučaja Tegeltija”  saopćio “da Republika Srpska  neće dozvoliti da se  njen kadar  podvrgava protivustavnim, protivzakonititm  i brutalnim ugrožavanjem njihove sigurnosti od političkog Sarajeva uz blagoslov jednog dijela međunarodne zajednice i OHR-a”.

Podsjetimo, predsjednik VSTV-a je “postao ugrožen” u Sarajevu i Federaciji BiH nakon što je portala “Istraga” objavio snimak njegovog razgovora sa članicom VSTV-a Milijanom Buhom u kojem on na kriminalan, nezakonit i protivustavan način obećava zapošljavanje njene sestre na nekom od sudova u Bosni i Hercegovini. Ovakvo bahaćenje Tegeltije su oštro osudile sve međunarodne oganizacije u BiH, OHR, OSCE, Ambasada SAD-a. Indikativno je da se o Tegeltijinom skandalu nije oglasila niti jedna stranka iz sastava “Četvorke”, kao ni HDZ BiH Dragana Čovića. Sa druge strane, više nije uopće indikativno da je predsjendika VSTV-a kao i više puta do sada u sličnim aferama uzeo u zaštitu Fahrudin Radončić, predsjednik Saveza za bolju budućnost, koji je na televiziji “Face” osudio  nezakonito prisluškivanje i javno prozivanje predsjendika VSTV-a. Radončić je Tegeltiju uzeo u zaštitu prije nego što je to uradio Milorad Dodik.

Također, “Dnevni Avaz” koji je pod njegovom kontrolom nije prenosio ništa vezano za Tegeltijino nezakonito i samovoljno djelovanje, osim naknadnih reakcija međunarodnih institucija kojima se po pavilu godinama dodvorava.

Reklamni prostor

Ovdje može biti vaša reklama. animacija / logo / tekst

Posljednje vijesti