05.03.2024.
HomeNovostiPostignut dogovor Beograda i Prištine o registarskim tablicama

Postignut dogovor Beograda i Prištine o registarskim tablicama

Šef evropske diplomatije Žozep Borel objavio je da je,u Briselu postignut dogovor Beograda i Prištine o registarskim tablicama.

Kako je objavio, uz posredovanje EU dogovorene su mjere da se izbjegne dalja eskalacija i da se strane potpuno koncentrišu na prijedlog za normalizaciju svojih odnosa, prenosi “EuroNews”.

“Srbija će prestati da izdaje registarske tablice sa nazivima gradova Kosova, a Kosovo će obustaviti dalje radnje u vezi sa preregistracijom vozila. Pozvaću strane u narednim danima da razgovaraju o narednim koracima”, naveo je Borel.

Šef Delegacije Evropske unije u Srbiji Emanuel Žiofre izjavio je da su vijesti iz Brisela, gdje su se sastali pregovarači Beograda i Prištine, Petar Petković i Besnik Bisljimi, veoma dobre jer je postignut dogovor da se izbjegne dalja eskalacija.

Žiofre je na Twitteru naveo da se sada dijalog Beograda i Prištine fokusira na normalizaciju odnosa.

“Veoma dobre vijesti iz Brisela. Uz pomoć EU, postignut je dogovor da se izbjegne dalja eskalacija. Sada se dijalog Beograda i Prištine fokusira na normalizaciju odnosa”, rekao je Žiofre neposredno nakon što je šef evropske diplomatije Žozep Borel objavio na istoj društvenoj mreži da je postignut dogovor u Briselu u registarskim tablicama.

Reklamni prostor

Ovdje može biti vaša reklama. animacija / logo / tekst

Posljednje vijesti