Pored ministra Miloša Lučića u jutrošnjoj akciji “Dijamant 2” uhapšen je i vozač Rade Sladoje

0

Pripadnici SIPA-e, uz asistenciju MUP-a Republike Srpske jutros su po nalogu tužiteljice Posebnog odjela za organizirani kriminal pored  Miloša Lučića, ministra za ljudska prava i izbjeglice u Vijeću ministara BiH, uhapsili su još jednu njemu blisku osobu. Prema informacijama do kojih je došla “Slobodna Bosna”, u akciji kodnog naziva “Dijamant 2” uhapšen je vozač Rade Sladoje. On je brat Aleksandra Sladoja, nezavisnog odbornika u Istočnom Novom Sarajevu koji se  nakon što je napustio Demokratski narodni savez priključio skupštinskoj većini  predvođenoj Dodikovim SNSD-om.

Braća Rade i Aleksandar Sladoje, kako tvrde naši izvori, bili s bliski Miloš Nikoliću, bivšem pratiocu ministra Miloša Lučića. Kao što je poznato, Nikolić bivši pripadnik Direkcije za koordinaciju policijskih tijela BiH, uhapšen je u aprilu ove godine u akciji kodnog naziva “Dijamant” prilikom predaje 10 kilograma droge spid.

Inače, Aleksandar Sladoje, odbornik u Istočnom Novom Sarajevu prošle godine je dovođen u vezu sa masovnom tučnjavom u jednom kafiću u  kojoj je teško pretučen mladić  Đorđe Njegić. Prema tvrdnjama mladićevog oca, Sladoje je bio jedan od nekoliko napadača koji su nasrnuli na njegovog sina. Sladoje  je u izjavi medijima te optužbe demantirao.