19.04.2024.
HomeNovostiPoplave i klizišta u Tuzlanskom kantonu: Izlile se rijeke Tinja i Spreča

Poplave i klizišta u Tuzlanskom kantonu: Izlile se rijeke Tinja i Spreča

U Bosni i Hercegovini jutros je oblačno vrijeme sa kišom. Federalni hidrometeorološki zavod objavio je narandžasto upozorenje za dijelove Bosne i Hercegovine zbog nadolazećih vremenskih prilika.

Upozorenje je izdato zbog obilnih padavina, a odnosi se na sjeveroistočna područja i dio centralne Bosne (Tuzla i Zenica). Očekuju se jače i obilnije padavine od 30-60 mm/24h, lokalno do 80 mm/24h.

Rijeka Tinja se izlila iz svog korita i uzrokovala prekid saobraćaja na putnom pravcu Srnice Donje – Špionica. Vozila se preusmjeravaju na put Srnice Donje-Bukva-regionalni put (R-461) prema Srebreniku.

Nivo rijeke Spreče na mjernom mjestu Kranovac u 07:00 sati iznosio je 320,20 cm (300 cm je vodostaj kada se proglašavaju redovne mjere od poplava). Rijeka spreča se izlila iz svoga korita na dijelu od Miričine do Stjepan Polja i poplavila oko 20 hektara poljoprivrednog zemljišta.

Klizanje tla registrovano je na području Općine Sapna odnosno u naselju Kraljevići gdje je reaktivirano klizište koje ugrožava jedan stambeni objekat.

Reklamni prostor

Ovdje može biti vaša reklama. animacija / logo / tekst

Posljednje vijesti