05.03.2024.
HomeNovostiPonovo raste broj zaraženih koronavirusom u Crnoj Gori

Ponovo raste broj zaraženih koronavirusom u Crnoj Gori

Broj zaraženih koronavirusom u Crnoj Gori porastao je u srijedu na devet, nakon što je crnogorski Institut za javno zdravlje potvrdio sedam novih slučajeva infekcije.

Prethodno su crnogorske zdravstvene vlasti nakon što 42 dana uzastopce nisu zabilježeni slučajevi zaraze, registrirali dva slučaja infekcije kod stanovnika te zemlje koji su kratko boravili u BiH.

“Do srijede u 21 sat, laboratorije Instituta su analizirale 200 uzoraka od kojih je 193 bilo negativno, a sedam pozitivno na novi koronavirus. Četiri novooboljela su kontakti ranije potvrđenog slučaja dok se kod tri novooboljela trenutno traga za izvorom infekcije”, priopćeno je iz crnogorskog Instituta za javno zdravlje.

Crna Gora je 1. lipnja otvorila granice za 130 zemalja u kojima je broj aktivnih slučajeva manji od 25 na 100 tisuća stanovnika, među kojima je i Hrvatska, te je ukinula većinu mjera koje su donijete kako bi se spriječilo širenje koronavirusa.

Početkom lipnja crnogorska vlada proglasila kraj epidemije koronavirusa na svojoj teritoriji nakon što 28 dana uzastopce, odnosno dva perioda inkubacije nije zabilježen novi slučaj obolijevanja. Prethodno je 24. svibnja postala prva „corona – free“ država u Europi.

Reklamni prostor

Ovdje može biti vaša reklama. animacija / logo / tekst

Posljednje vijesti