03.03.2024.
HomeNovostiPoništen konkurs za prijem medicinskih sestara i tehničara: Osuđivana osoba ne može...

Poništen konkurs za prijem medicinskih sestara i tehničara: Osuđivana osoba ne može raditi u UKC Tuzla

Vahid Jusufović, direktor Univerzitetsko-kliničkog centra u Tuzli, u izjavi za „Avaz“ rekao je kako je poništio konkurs za prijem radnika na mjesto medicinska sestra – tehničar. Naime, nakon što je objavljena lista uspješnih kandidata javnost je bila zgrožena činjenicom da se na šestom mjestu nalazi ime i prezime Amara Mustedanagića, ranije osuđivane osobe koja je u decembru prošle godine bila sudionik saobraćajne nesreće u kojoj je smrtno stradao Ismar Subašić (22).

– Odlučio sam da poništim konkurs jer sam na to imao pravo. Smatram da sam pravilno postupio. U ovako renomiranoj ustanovi ne može raditi osuđivana osoba. Konkurs će biti obnovljen – kazao je za „Avaz“ direktor Jusufović.

Mustedanagić je, podsjećanja radi, nakon saobraćajne nesreće sa smrtnim ishodom uhapšen i proveo je mjesec u pritvoru Kazneno-popravnog zavoda Tuzla.

Kantonalno tužilaštvo TK još uvijek vodi istragu, a do sada nije podignuta optužnica. Mustedanagić se nalazio za volanom automobila Golf kojim je na cesti pored Mercator centra udario Subašića.

Nakon udara Mustedanagić se nije zaustavio i nastavio je vožnju. Ranije je osuđivan zbog pokušaja ubistva i odležao je kaznu u trajanju od dvije godine.

U međuvremenu je UKC Tuzla raspisao konkurs za prijem medicinskih sestara – tehničara, a Mustedanagić se prijavio i poslije izvršenog bodovanja i usmenog ispita završio na šestom mjestu sa 38,81 bodova.

U dokumentaciji nije bilo potrebno dostaviti uvjerenje o nekažnjavanju tako da se Mustedanagić mogao prijaviti na konkurs. Direktor UKC-a je nakon dobivenih saznanja o Mustedanagiću odlučio da konkurs poništi.

Reklamni prostor

Ovdje može biti vaša reklama. animacija / logo / tekst

Posljednje vijesti