12.06.2024.
HomeNovostiPolicija pušta desničare u Beogradu da ponovo prave mural zločincu Mladiću

Policija pušta desničare u Beogradu da ponovo prave mural zločincu Mladiću

Nakon što je mural posvećen osuđenom ratnom zločincu Ratku Mladiću danas uništen tako što je na njega bačena bijela boja, ne smiruju se strasti na uglu Njegoševe i ulice Alekse Nenadovića u Beogradu.

Kako javljaju srbijanski mediji, na ovoj lokaciji okuplja se sve veći broj policajaca, a odveli su i Đorđu Žujovića, koji je ranije danas mural polio bijelom farbom.

Policija je “Blicu” potvrdila da je on odveden, ali ne tako što su ga priveli, nego da ne bi došlo do incidenata s grupom mladića koji su mu uzvikivali, dok je razgovarao s medijima, da je “Mladić heroj” i “junak”, uz podizanje tri prsta.

Osim medija i Žujovića, oko murala se okupio jedan broj momaka koji su nosili maske i koji su dobacivali da će mural biti ponovo nacrtan.

Miša Vacić, lider Srpske desnice (Foto: RAS Srbija)
Miša Vacić, lider Srpske desnice (Foto: RAS Srbija)

Među okupljenima je i Miša Vacić, lider Srpske desnice, koji je također govorio o Mladiću kao “heroju”, uz prijetnju da će “pronaći umjetnika”.

Podsjećamo, nešto ranije grupa mladića došla je na ovu lokaciju s krpama i vodom kako bi pokušali očistiti boju s murala ratnom zločincu.

“Policija upravo pušta huligane da ponovo prave mural ratnom zločincu. Njih ne hapse i ne legitimišu. Vučićev režim pruža i logističku i političku podršku ratnim zločincima”, napisao je na Twitteru aktivista Balša Brković.

Reklamni prostor

Ovdje može biti vaša reklama. animacija / logo / tekst

Posljednje vijesti