23.07.2024.
HomeNovostiPolicija Kantona Sarajevo će prekršajno goniti organizatore i glumce čiji je performans...

Policija Kantona Sarajevo će prekršajno goniti organizatore i glumce čiji je performans sinoć prekinut

Ispred Narodnog pozorišta Sarajevo na trgu Susan Sontag sinoć je održan performans naziva “Together”, a koji je uznemirio građane.

Riječ je o projektu “East is best” koji je, kako je najavljeno, podržao EU program Performe Europe, a performans je zamišljen kao šestosatni događaj o zajedničkom životu i ljubavi.

Ovaj događaj je šokirao prisutne građane i zapalio društvene mreže s obzirom na to da glumci Leja Jurišić i Marko Mandić izvode performans skoro potpuno goli.

Nakon prijave, reagirala je policije te je performans prekinut. Iz MUP-a KS oglasili su se o ovom događaju.

– Policijski službenici Uprave policije MUP-a Kantona Sarajevo su intervenirali po pozivu građana, te je prekinuto održavanje javne priredbe iz razloga što ista nije bila najavljena u skladu sa Zakonom o javnom okupljanju u Kantonu Sarajevo.

Protiv pravnog i odgovornog lica koje je organizator iste biti će pokrenut prekršajni postupak podnošenjem Zahtjeva za pokretanje prekršajnog postupka kod nadležnog Suda zbog kršenja odredbi navedenog zakona.

Učesniku navedene priredbe, M. M. državljaninu Slovenije, nakon konsultacija sa dežurnim sudijom za prekršaje, izdat je prekršajni nalog zbog činjenja prekršaja iz člana 8. stav 2. tačke e) Zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira Kantona Sarajevo, te je platio novčanu kaznu, shodno zakonskim odredbama.

Reklamni prostor

Ovdje može biti vaša reklama. animacija / logo / tekst

Posljednje vijesti