19.05.2024.
HomeNovostiPohlepni privatnik uvezao smeće iz Italije, sada ga vozi po Bosni, jer...

Pohlepni privatnik uvezao smeće iz Italije, sada ga vozi po Bosni, jer građani ne dozvoljavaju istovar u svojoj blizini

Otpad koji je iz Italije uvezen u BiH česta je tema u posljednje vrijeme, posebno u mjestima gdje je istovaren. Najviše otpada dovezeno je u Drvar i Bosansko Grahovo, a nešto manje količine u Bihać i Busovaču. Priča iz Busovače je posebno interesantna jer šleper sa smećem tamo nije istovaren ni nakon mjesec dana.
Naime, nakon protesta građana Drvara, kamion je dobio nalog da smeće odveze u Busovaču, gdje je sedište prevozničke fime u čijem je vlasništvu šleper. Međutim, ni tamo nisu dozvolili da se otpad istovari, pa je on do danas ostao na kamionu.

Suvlasnik “Krom reciklaže”, Rodoljub Dinić, za Srpskainfo je ranije rekao da će, kad se situacija sredi i kad uđu u halu na Pasjaku kod Drvara, tamo prvo istovariti šleper iz Busovače.

Međutim, za sada se ne zna kada će se to desiti, jer se ne zna čija je pomenuta hala. U međuvremenu, šleper u Busovači je “zarobljen” smećem, a vlasnik ovog kamiona zbraja gubitke.

Inače, kako su ranije najavili iz ovog preduzeća, “Krom reciklaža” namjerava da sav otpad, koji su uvezli iz Italije i istovarili na nekoliko lokacija od Bihaća do Bosanskog Grahova, preveze na Pasjak, u holu koja je namjenjen za reciklažu, ali je još uvijek zaključanai u njoj nema nijedne mašine.

Na pitanje kako će taj silni otpad preraditi, Dinić je odgovorio da mu mašine nisu potrebne za to, jer će otpad spaliti.

“Za tekstilni otpad nisu potrebne mašine; to je gorivo za cementare ili toplane, a u BiH ima zainteresovanih za takvo gorivo”, rekao je Dinić.

Reklamni prostor

Ovdje može biti vaša reklama. animacija / logo / tekst

Posljednje vijesti