16.06.2024.
HomeNovostiPogledajte zanimljiv dokumentarni film o Miloradu Dodiku: BEOGRAD GA TRETIRA KAO PRIGLUPOG...

Pogledajte zanimljiv dokumentarni film o Miloradu Dodiku: BEOGRAD GA TRETIRA KAO PRIGLUPOG ROĐAKA IZ PROVINCIJE (VIDEO)

U četvrtoj epizodi zapaženog dokumentarnog serijala pod nazivom “Junaci doba zlog” ugledni beogradski novinar Slaviša Lekić bavi se likom i djelom Milorada Dodika.

Epizodu o Dodiku novinar Lekić započinje predratnim uspjehom anonimnog mladića iz Laktaša koji je na sebe skrenuo pažnju pobjedom na lokalnom takmičenju najboljih mladih traktorista, nastavlja ulaskom Dodika u privatni biznis uz pomoć obilnog kredita Privredne banke Sarajevo (koji nikada nije vratio!), preko šverca cigareta u ratu, zbog čega je dobio nadimak “Mile Ronhil”, pa do ulaska u politiku, najprije u okviru Refomista Ante Markovića, a kasnije kroz vlastitu partiju Nezavisnih socijaldemokrata.

– Beograd ga je uvijek tretirao kao priglupog rođaka iz unutrašnjosti – piše Lekić, otkrivajući zanimljive relacije Milorada Dodika s različitim garniturama političara u Srbiji, kojima se ulagivao i dodvoravao da bi ih na kraju sve redm izdao.

Posebnu pažnju Lekić je posvetio Dodikovim vratolomnim ideološkim transformacijama, od liberalnog socijaldemokrate do rigidnog nacionaliste, od promotora zapadnih vrijednosti do najtvrđeg rusofila na Balkanu…

Pogledajte cijelu epizodu koju je sinoć emitirala boegradska redakcija TV 1.

Reklamni prostor

Ovdje može biti vaša reklama. animacija / logo / tekst

Posljednje vijesti