Podao, nasilan i ucjenjivački ruski način: Nekad submisivni Medvedev, sad je ekstremista i prijeti Evropi

0

Nekadašnji ruski predsjednik Dmitrij Medvedev i aktualni zamjenik predsjednika Vijeća sigurnosti Ruske Federacije u subotu je na aplikaciji Telegram ustvrdio da Evropa, uvede li embargo na uvoz ruskog plina, bez tog energenta neće izdržati ni sedam dana.

Sedam dana

– Cijenimo dosljednost i principijelnost naših evropskih partnera. Posebno kada uzmemo u obzir najnovije podatke Međunarodnog monetarnog fonda da Evropa bez ruskog plina može izdržati ne više od šest mjeseci. Ali ako ćemo iskreno, jedva da i sedam dana može izdržati – napisao je Medvedev na Telegramu.

On je napisao i da je Evropska komisija čak dozvolila da se plin plaća u rubljima što, kako tvrdi, dokazuje da se ukaz ruskog predsjednika Vladimira Putina po pitanju plaćanja u ruskoj nacionalnoj valuti zapravo može primijeniti na evropski biznis.

Glavni moskovski “jastreb”

Medvedev je u vremenu kad je postao predsjednik Rusije slovio za osobu s kojom bi Zapad mogao ostvariti kvalitetnu saradnju, no od početka invazije na Ukrajinu prometnuo se u jednog od glavnih moskovskih “jastrebova” koji gotovo svakodnevno Evropi upućuje upozorenja i prijetnje.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here