05.03.2024.
HomeNovostiPlenković o Hrvatskom predsjedniku: Milanović je u Kardashian trendu, zlostavljač i nasilnik...

Plenković o Hrvatskom predsjedniku: Milanović je u Kardashian trendu, zlostavljač i nasilnik koji ne radi ništa

Hrvatski premijer Andrej Plenković je održao gotovo jednosatnu konferenciju za medije, pri čemu se većinu vremena bavio izjavama Zorana Milanovića.

– Ovo što javnost ima prilike gledati i slušati proteklih sedmica, od trenutka izbijanja afere Janaf, je zaista sada već jedan nekontrolisani izljev uvreda na različite adrese. Ono što mi se čini posebno važnim je da želim jasno poručiti javnosti da ovo blato u koje Milanović nastoji uvući mene, način na koji to radi je nevjerovatan. Postavlja se pitanje kakvo smo mi to društvo. Ako će on svojim verbalnim napadama maknuti sa scene političkog analitičara kojeg već neko vrijeme ne vidim na TV-u, ako će začepiti usta nekom “wannabe gradonačelniku”, nekom nasljedniku u njegovoj bivšoj stranci, dvjema zastupnicama manjih stranaka, nazivati ih narikačama, ako će napadati ministra gospodarstva nazivajući ga izdajnikom, danas ministrici kulture, e onda mi kao politički akteri i mediji imamo ozbiljan problem, rekao je Plenković

– Kao u nekom razredu u školi, dođe neki bully, kako bi rekla djeca “koksa ih” u razredu – to tako ne ide. Ja sam duboko svjestan da ova polemika šteti i meni, jer kako kažu njegovi PR magovi, to je neki Kardashian trend. Sad ćemo tu povući crtu, da javnost zna da ćemo se tome politički usprotiviti, dodao je.

– Nije to pitanje pokretanja nepovjerenja ni opoziva, ali moramo se zapitati što to predsjedika RH, koji odšeta na himnu, koji kaže da je Dan državnosti HDZ-ov dernek, koji nakon što krene aktivnost DORH-a i policije je u stanju napasti sud, DORH i policiju. Sad je išao začepiti i usta Povjerenstvu za sukob interesa. To tako ne ide. Govoriti ministrici ovo što je danas napisao, ja to ne dam kao predsjednik vlade, ko neće dopustiti nasilništvo u političkom diskursu, pogotovo nekog tko ima track record huškanja i difamacije. Okviri koji ovdje dobijamo najčešće imaju te epitete kojima se predsjednik zafrkavao. Kad to postane pranje mozga nekom ko je mlad i nezreo, onda je to neksus koji završi pucanjem pred Banskim dvorima i ranjavanjem policajca. Situacija je ozbiljnija nego što je želimo osvijestiti i žao mi je da tako vrijeđa ministricu kulture, temeljem onoga što je izgovorila. Nije ona tamo bila na temelju prisile ili instrukcije, nego je normalno govorila u emisiji, zaključio je Plenković piše Index.

Reklamni prostor

Ovdje može biti vaša reklama. animacija / logo / tekst

Posljednje vijesti