16.06.2024.
HomeSportPetev: Ponosan sam na igrače, imamo temelj i moramo nastaviti raditi

Petev: Ponosan sam na igrače, imamo temelj i moramo nastaviti raditi

Reprezentativci BiH u nogometu su sinoć poraženi od Francuske minimalnim rezutatom 1:0, a po povratku u hotel dočekao ih je selektor Ivaylo Petev.

U emotivnom govoru selektor je između ostalog rekao:

Prije svega želim da vam kažem da sam ponosan na vas i da mi je zadovoljstvo što sam vas upoznao. Čast mi je bilo raditi s vama i zaista još jednom ponavljam da sam ponosan kako ste igrali i kako ste se ponašali od početka priprema pa sve do sada. Imamo temelj i moramo nastaviti dalje raditi i napredovati. Večeras nam je malo falilo pa da osvojimo bod ili više. Želim vam puno sreće u vašim klubovima i tu sam za vas kad god vam zatrebam. Moramo nastaviti raditi i biće dobro.

Zbog pozitivnog testa na korona virus, selektor je sa udaljenosti pratio i opraštao se od igrača koji su odlazili iz hotela a zatim je, sa stručnim štabom, ponovo analizirao detalje iz proteklog susreta.

Kako je tekla komunikacija sa stručnim štabom i kako se osjećao selektor je objasnio:

Nisam se osjećao dobro gledajući utakmicu na TV-u. Bilo mi je čudno što nisam na stadionu i što nemam direktan kontakt sa igračima. Nikad ne znate šta vas čeka u životu pa sam i ja prvi put komunicirao sa saradnicima telefonski. Ovdje smo bar svi bili u hotelu pa smo koristili druge načina rada.

Zaista nemam šta reći za momke osim da sam ponosan na njih ali i na stručni štab. Hvala im na požrtvovanosti i posvećenosti, ispunili su zadatke, borili se, trčali i zaslužili smo da uzmemo bar bod. Ali siguran sam da će nam se to negdje vratiti, ipak igrali smo protiv Svjetskih prvaka. Siguran sam da ćemo napredovati i u budućnosti izgledati još bolje ali moramo biti jedinstveni i nastaviti zajedno stvarati pozitivnu atmosferu i samopouzdanje.“

Bez obzira na to što je njegovo zdravstveno stanje stabilno Petev će i dalje ostati u izolaciji i pod ljekarskim nadzorom.

Reklamni prostor

Ovdje može biti vaša reklama. animacija / logo / tekst

Posljednje vijesti