20.06.2024.
HomeNovostiSrbija: Umjesto u banju Vrdnik penzionere iz Grocke odveli na Vučićev skup

Srbija: Umjesto u banju Vrdnik penzionere iz Grocke odveli na Vučićev skup

Penzioneri sa područja opštine Grocka u Srbiji jučer su trebali da otputuju u Banju Vrdnik. Barem im je tako rečeno u udruženjima penzionera. Međutim, umjesto u Banju Vrdnik penzioneri su odvezeni u Busije, a to im je saopšteno, prema njihovim riječima, tek kada su stigli.

Prema informacijama Žig infa, više autobusa sa penzionerima krenuli su jučer ujutro na put ka Banji Vrdnik. Usput su svratili, prema planu, do restorana na ručak da bi se zatim skrenulo sa predviđene rute, a autobusi stigli u Busije gdje je Vučić održao govor.

 

Penzioneri su kazali kako njima nije saopšteno da će se ići u Busije već u Banju Vrdnik. Navelisu kako je “lokalna odbornica SNS-a, Maja Babić iz Dražnja, preusmjerila je autobus ka Busijama bez dogovora sa putnicima”.

“Prosto neverovatno je šta nam rade. Kao ovce nas pakuju u autobus i bez ikakve saglasnosti su nas odvezli u Busije. Umesto u banju, sada moramo da slušamo Vučića. Diktatura na nivou! Ima nas koji se bunimo, a ako ništa drugo, snaći ćemo se za prevoz odavde”, kazala je jedna od penzionerki.

Centralni skup povodom 26. godišnjice progona i stradanja Srba u “Oluji” održan je sinoć u naselju Busije kod Beograda, u kojem uglavnom žive izbjeglice iz Hrvatske i Bosne i Hercegovine. Obilježavanju su prisustvovali i predstavnici RS, a Milorad Dodik je održao govor.

Reklamni prostor

Ovdje može biti vaša reklama. animacija / logo / tekst

Posljednje vijesti