27.05.2024.
HomeNovostiPećanin "nacrtao" Bakira: "Ako bi u čitavoj bošnjačkoj historiji trebalo tražiti nekompetentnijeg,...

Pećanin “nacrtao” Bakira: “Ako bi u čitavoj bošnjačkoj historiji trebalo tražiti nekompetentnijeg, nemoralnijeg, nesposobnijeg i podlijeg nacionalnog lidera…”

Sarajevski advokat, nekadašnji vlasnik, direktor i urednik sedmičnika “Dani”, Senad Pećanin, na FB-u je napisao sljedeće:

“Ako bi u čitavoj bošnjačkoj historiji trebalo tražiti nekompetentnijeg, nemoralnijeg, nesposobnijeg i podlijeg nacionalnog lidera vjerovatno bi najmanje rizično tipovanje bilo upravo ono na Izetbegovića mlađeg.

U ovoj tački valja razbiti široko rasprostranjenu iluziju: bosanski, bosanskohercegovački, s jedne, i bošnjački interesi (kako ih predstavljaju Izetbegović, Konaković i Radončić), s druge strane, nisu sinonimi!

Tragedija bošnjačke politike ne ogleda se samo u činjenici diletantizma i(li) zle namjere trojke bošnjačkih neumskih pregovarača. Porazno je da istom spektru pripadaju i nekadašnji lider ljevice Zlatko Lagumdžija (koji je prije dva mjeseca javno hvalio ruski i kineski odnos prema BiH), te bivši reisul-ulema Mustafa Cerić (koji je prije nekoliko sedmica u zagrljaju Putinovog Arkana Ramzana Kadirova iz Čečenije poručio da ‘Evropa treba od Rusije učiti kako integrirati muslimane’) .

Zato je “bošnjački politički blok” probosanski taman toliko koliko su to i srpski i hrvatski interesi u interpretaciji Vučiča i Milanovića, Dodika i Čovića.”

Reklamni prostor

Ovdje može biti vaša reklama. animacija / logo / tekst

Posljednje vijesti