18.04.2024.
HomeNovostiPandemija: Preminuo mladi bh. novinar

Pandemija: Preminuo mladi bh. novinar

Nakon kratke i teške bolesti noćas je u 31. godini preminuo Mario Pinjuh, novinar Radiopostaje Mir Međugorje.

“Pamtit ćemo ga kao vrijednog kolegu koji je volio svoj posao. Nedostajat će nam njegova vedrina, susretljivost i mladenački duh”, napisale su kolege sa Radiopostaje Mir Međugorje.

Ova vijest je šokirala brojne prijatelje i kolege, koji se od njega opraštaju i na društvenim mrežama.

Na vrlo emotivan način su mu i na portalu Jabuka.tv odlučili odati počast. Naime, u znak poštovanja i ljubavi, viješću o smrti Marija Pinjuha Jabuka.tv je zaključila sve objave do ponedjeljka, 14. septembra.

“Naš kolega Mario bio je svestrana i velikodušna osoba. Bio je čovjek za kojega možemo reći da je, bez obzira na to što po struci nije bio novinar, istinski uživao u novinarstvu i davao se u potpunosti.

Energičan i uvijek pun ideja, neprestano je bio u potrazi i radu na novoj temi, razmišljajući o tome što je aktualno, s kime bi se moglo razgovarati ili o čemu bi se mogla napraviti nova priča. Svojom energijom i vedrinom podizao je i cijeli tim, a njegovi trenuci opuštenosti i dosjetke i humor karakterističan samo njemu, nerijetko su bili dovoljni da u sekundi poprave dan. Kreativnost i znanje rado je prenosio na mlađe kolege i njegov vedar duh zauvijek će biti prisutan u redakciji portala Jabuka.tv”, napisali su na ovom portalu.

Mediji su prenijeli da je bolest s kojom se borio posljednjih mjesec dana ipak bila prejaka, te da je Pinjuh bio pozitivan na koronavirus, te hospitaliziran na SKC Mostar.

 

 

 

 

 

radiosarajevo.ba

Reklamni prostor

Ovdje može biti vaša reklama. animacija / logo / tekst

Posljednje vijesti