18.05.2024.
HomeNovostiPalestinska zajednica u BiH uputila službeni protest Denisu Bećiroviću zbog njegovog savjetnika...

Palestinska zajednica u BiH uputila službeni protest Denisu Bećiroviću zbog njegovog savjetnika Alije Kožljaka: Vjerujemo da se radi o izoliranom stavu neupućene osobe

Udruženje Palestinska zajednica u Bosni i Hercegovini uputilo je službeni protest Denisu Bećiroviću, članu Predsjedništva BiH, povodom istupa njegovog savjetnika Alije Kožljaka.

“Oštro osuđujemo neutemeljene ocjene i optužbe vjerujući da se radi o izoliranom stavu neupućene osobe, a ne zlonamjernom istupu. Uvjereni smo da gospodin Bećirović ne dijeli iznesene konstrukcije i stavove u kojim se palestinska odbrana karakterizira kao teroristički čin. Javnost želimo podsjetiti da je Hamas legitimna politička organizacija koja je izabrana na demokratskim izborima utemeljenim na međunarodnim ugovorima i međunarodnom pravu te da kao takva ima podršku Palestinaca”, navodi se u saopćenju.

Dalje kažu kako je “sramno i nerazumljvo da se odbrana vlastitog života, prava, mira i demokratskog poretka u Gazi” iz kabineta člana Predsjedništva BiH ocjenjuje kao terorizam.

Kako kažu, stvaranje ovakvog narativa se koristi za opravdavanje genocida, zločina i ubijanja nevinih Palestinaca, djece, žena i civila.

Uz izraze poštovanja gospodinu Bećiroviću želimo zahvaliti na velikoj podršci koju narodi i građani BiH, a posebno Bošnjaci pružaju borbi za istinu, pravdu i mir u Palestini. Vjerujemo da ovakvi istupi neće narušiti odnos razumijevanja naših država i naroda”, navodi se u reakciji.

Reklamni prostor

Ovdje može biti vaša reklama. animacija / logo / tekst

Posljednje vijesti