03.03.2024.
HomeLifestyleOvo je najbolji način za čuvanje brašna kod kuće..

Ovo je najbolji način za čuvanje brašna kod kuće..

Brašno djeluje kao namirnica koju je lako kupiti. Nosite ga u jednoj od onih teških kesa kući iz prodavnice, a zatim ga ostavite u mračnom uglu ostave, sve dok ne treba da se koristi, zar ne?

Nažalost, ne. Sve vrste brašna se tokom vremena kvare, ali i privlače neželjena stvorenja, poput buba bez obzira koliko su vam ostava i kuhinja čisti.

Evo kako to da spriječite:

Ne čuvajte brašno u papirnim džakovima

Najlakši način da održite brašno svježim i spriječite bube da ulaze je da čuvate brašno u plastičnim ili staklenim posudama sa hermetičkim zatvaračem. Čuvanje u papirnim džakovima može lako prouzrokovati vlagu i tako dovesti do kvarenja brašna.

Čuvajte ga na tamnom i hladnom mestu

Ne ostavljajte posudu sa brašnom na svjetlom mestu. Toplota i sunčeva svjetlost može da pokvari brašno prerano. Umesto toga, nađite mjesto u koje je udaljeno od peći i drugih žarišta u vašoj kuhinji.

Ili još bolje, zamrznite ga

Ako se desi da kupite više brašna nego što možete da iskoristite u nekoliko nedelja, napravite mjesta u vašem frižideru ili zamrzivaču. Ne zaboravite da ga prije toga stavite u posude sa hermetičkim zatvaračem. Brašno može da izadrži do godinu dana ako se čuva na ovaj način.

 

 

stvarukusa

Reklamni prostor

Ovdje može biti vaša reklama. animacija / logo / tekst

Posljednje vijesti