Ovo im je posljednja zajednička slika: Čović istjeruje neposlušne iz HDZ-a

0
Ivan Vukadin, član Predsjedništva HDZ-a BiH i načelnik općine Tomislavgrad, Robert Bagarić, zastupnik u Skupštini Livanjskoj kantona i Ante Tadić, zastupnik u Skupštini Livanjskog kantona, su zbog teške povrede Statuta HDZ BiH isključeni i brisani iz evidencije članova HDZ-a BiH, priopćeno je iz Kantonalnog odbora HDZ-a Livno.

Kantonalni odbor HDZ BiH navodi da je Ivica Brešić, aktuelni ministar poljoprivrede, vodoprivrede i šumarstva u Vladi tog kantona, Odlukom Gradskog odbora Livno od dana 18.12.2019 godine, broj XIII-GO-34/19 isključen i brisan iz evidencije članova HDZ-a BiH.

“Tražimo od Ivana Vukadina, Roberta Bagarića, Ante Tadić i Ivica Brešić da podnesu ostavku na sve pozicije na koje su izabrani s kandidacijskih lista HDZ BiH ili na prijedlog stranačkih tijela HDZ BiH i da mandate koje su osvojili zahvaljujući glasačima HDZ-a BiH vrate ŽO HDZ BiH”, priopćeno je iz livanjskog Kantonalnog odbora HDZ BiH.

Sukob unutar Livanjskog odbora HDZ-a traje već dulje vrijeme, a kulminirao je nakon posljednjih izbora kada se birao novi premijer kantonalne vlade. Među favoritima su bila dva kandidata – jedan iz Livna i drugi iz Tomislavgrada – dviju općina s naglašenim rivalitetom. Lider HDZ-a, Dragan Čović, u ovom sporu stao je na stranu Livna, pa je bilo samo pitanje dana kada će rasplamsati sukob između Čovića i HDZ-a iz Tomislavgrada.