27.05.2024.
HomeLifestyleOve predmete obavezno morate dezinfikovati svakodnevno

Ove predmete obavezno morate dezinfikovati svakodnevno

Pored toga što stalno peremo i dezinfikujemo ruke, nosimo masku i rukavice kad izlazimo bitno je da dezinfikujemo i predmete u kući.

Koronavirus se zadržava po nekoliko dana na nekim površinama i zato je bitno da o svemu povedemo računa.

Evo na koje predmete treba posebno obratiti pažnju.

Prekidači za svetlo

Kao što dezinfikujemo kvake na vratima, tako moramo i prekidače za svjetlo, posebno one na izlazu, i to nekoliko puta dnevno. Nakon ulaska u kuću upalićemo svetlo u hodniku i ostaviti opasne viruse.

Ulazne kvake i kvaka na kupatilu

Ovo su najopasnija mesta. Nakon ulaska u kuću, dodirujemo i spoljašne i unutrašnje kvake vrata, a zatim i kvaku kupatila. Tek kada smo u kupatilu, temeljno peremo ruke, ali sve viruse i bakterije ostavljamo na ručkama. Zato ih je potrebno dezinfikovati nekoliko puta dnevno.

Ključevi

Ovo je još jedan predmet koji zaboravljamo da dezinfikujemo. I ključevi od automobila i kuće moraju se dezinfikovati kada se vratite kući.

Telefoni

Mobilni telefoni su stalno s nama, u šetnji, u prodavnici, u apoteci. Kad dođete kući, morate ih dezinfikovati. Takođe ne zaboravite da dezinfikujete mesta gde odlažete telefone, tamo možete ostaviti i viruse.

Tastatura

Trenutno većina nas radi od kuće, često naša deca koriste isti računar. Važno je dezinfikovati i tastaturu i miša barem jednom dnevno.

Naočare

Koliko puta dnevno stavljamo naočare, skidamo ih, obrišemo, ostavimo negde u kući? Isto se odnosi i na sunčane naočare, koje skidamo i stavljamo iznova. Obavezno ih dezinfikujte.

Tašne

Da li ste se setili da dezinfikujete torbe? Uostalom, stalno ih dodirujemo, otvaramo, zatvaramo, stavljamo na rame. Takođe odlažemo na različita mesta.

Novčanik i platne kartice

Ovde se pojavljuje isti problem kao i sa telefonom. Koristimo platne kartice, kovanice i papirne novčanice. Važno je prskati sve antivirusnim proizvodima.

Volan

Svakodnevno obrišite volan automobila nekim dezinfekcionim sredstvom. To je savršeno mjesto za sakupljanje mikroba!

Pakovanja od plastike i folije iz prodavnice

Takođe ne zaboravite da nakon kupovine i pranja ruku izvadite sve iz plastične ambalaže i stavite u čistu ambalažu kod kuće. Na folijama može biti mnoštvo virusa i bakterija koje ljudi ostavljaju u prodavnici. Takođe, povrće i voće se mora oprati nakon što sve donesete kući.

 

 

 

zenskimagazin.rs

Reklamni prostor

Ovdje može biti vaša reklama. animacija / logo / tekst

Posljednje vijesti