05.03.2024.
HomeLifestyleOve boje trebate izbjegavati u spavaćoj sobi

Ove boje trebate izbjegavati u spavaćoj sobi

Spavaća soba je mjesto gdje se najbolje osjećamo i sigurno je da se baš tu želimo u svakom trenutku osjećati ugodno i opušteno. Upravo zato je vrlo bitno koje detalje i boje unosimo u nju, a ako se možda dvoumite oko izbora boje zidova, pročitajte ovaj tekst

Crna

Osim što zamračuje sobu, boja poput crne stvorit će iluziju da soba izgleda manja nego što zapravo jest. Iako vam mrak može pomoći da brže zaspete, posljedično će spriječiti vašu sposobnost ustajanja ujutro. Tama će vam psihološki smanjiti energiju.

Neonske boje

Uvijek biste trebali izbjegavati upotrebu neonskih boja jer unose uzbuđenje i energiju u spavaću sobu, objasnio je dizajner interijera Shad Elia. U takvoj atmosferi teže ćete se opustiti što je svrha spavaće sobe. Umjesto toga, Elia preporučuje upotrebu svjetlijih nijansi sive i bež boje.

Žuta

Žuta je vrlo poticajna boja, jer svjetlinu uglavnom povezujemo sa suncem. – Iako je veseli ton možda sjajan za početak dana, oni koji se odluče za sobu s ovom bojom, vjerovatnije će navečer teže zaspati – kaže Kimberly Smith, voditeljica marketinga.

Crvena

Poput žute, crvena je upečatljiva boja. Može izazvati osjećaj nemira ili uznemirenosti. – Te se boje često koriste u marketingu jer stimuliraju osjetila, a to nije nešto što želite kada pokušavate zaspati – objasnila je Karin Sun. Te su boje prikladnije za mjesta koja potiču aktivnosti.

Tamno-smeđa

Tamne boje pružaju osjećaj težine i mraka. To može smanjiti motivaciju za buđenjem ujutro. Međutim, ako volite tamne boje, upotrijebite ih prije kao boju naglaska, a ne glavnu boju, prenosi Reader’s Digest.

 

 

 

24sata.hr

Reklamni prostor

Ovdje može biti vaša reklama. animacija / logo / tekst

Posljednje vijesti