Otvrdnuo Tvrtko: U Bosni novinar – u Hrvatskoj političar ?!?

0

Most nezavisnih lista predstavio je danas listu za 11. izbornu jedinicu, koju čine hrvatski državljani s prebivalištem izvan Republike Hrvatske. Lista je sačinjena u saradnji s Hrvatskom republikanskom strankom (HRS) BiH, a na njoj se nalazi i Tvrtko Milović urednik na BHT-u.

Predsjednik HRS-a Slaven Raguž biti će nositelj liste na kojoj se još nalaze Tvrtko Milović, trenutni urednik dokumentarnog programa na BHT i Ivana Ćubela, nekadašnje zaštitno lice Naše TV.

Također, na istoj listi bi se mogao naći i Ivica Brešić iz Livna, koji je aktualni ministar poljoprivrede, vodoprivrede i šumarstva u Vladi HBŽ-a.

– Možemo reći da će ovim savezom hrvatski narod u BiH i dijaspori konačno imati autentične, karakterne, suvisle predstavnike koji će u Hrvatskom saboru zastupati interese hrvatskog naroda u BiH i dijaspori – naveo je politički sekretar Mosta Nikola Grmoja.

Medijima su se obratili Nino Raspudić, čija je kandidatura od ranije poznata, te Slaven Raguž. Rasupdić je rekao kako je Hrvatska dužna miješati se u unutarašnja pitanja onda kad su dejtonska načela narušena.

Raguž je rekao kako žele stvoriti temelje za budući suradnju.

– Po prvi put će netko artikulirati autentičnu politiku Hrvata u BiH te jasno predstaviti koliko je hrvatski narod u BiH obespravljen, ne samo od međunarodne zajednice, Sarajeva i Banja Luke nego i djelovanjem aktualnog političkog vodstva Hrvata u BiH koji na jednak način snose odgovornost zašto Hrvati postaju nacionalna manjina u svojoj domovini -rekao je Raguž.