Otvoreno pismo srbijanskog novinara Žarka Jokanovića – Aleksandru Vučiću: Prolupali vlasniče države

0

Zato si Evropskoj uniji pametno, smisleno i nadasve mudro zapretio da će Srbija biti otvorena za sve, i da ćeš pozvati “1,3 milijarde Kineza, oni neće moći da idu po Evropi, pozvaćemo 140 miliona Rusa, celu Latinsku Ameriku i celu Afriku, pa ceo Persijski zaliv, pa Tursku…” I to si uradio u danu kada se zbog drastičnog pogoršanja epidemiološke situacije i prenatrpanosti bolnica u Srbiji po ko zna koji put oglašava član Kriznog štaba Predrag Kon, koji je izjavio:

– Nalazimo se u situaciji u kojoj više nemamo izbora – tražeći kompletno zatvaranje na 14 dana.

Što govori o tome da tvoje laprdanje postaje ne samo tragikomično za tebe, nego i pogubno za opstanak nacije. Čiji su zdravstveni kapaciteti prebukirani, a izgleda da štrajkuju jedino psihijatri – što tvoja nekontrolisana i dekompenzovana obraćanja svakodnevno i pokazuju. Nema čega se nisi dotakao, od neljudskog i sadističkog prikazivanja fotografija osakaćenih tela s odrubljenim glavama u direktnom prenosu na trinaest televizija, preko tvrdnje da samo što nismo ekonomski pretekli Nemačku, do bulažnjenja o prisluškivanju tebe bezgrešnog, uz znatnu dozu samosažaljenja, obraćanja neimenovanim neprijateljima koji ti rade o glavi po ko zna koji put, pa onda i do samopozivanja na poligraf na koji ćeš se sam priključiti da bi odgovorio na pitanja koja si sam sastavio, a tiču se Jovanjice. Uz preskakanje svih drugih pitanja, koja se tiču te iste Jovanjice i svih kriminalno-mafijaških afera tvoje strankomafije, u koju si Srbiju uvaljao kao u živo blato.I zaista, dokle više tog ludinjanja koje prelazi u tvoju tužnu priču samoraspada na javnoj sceni? Ne znaš više ni kud bi, ni šta bi rekao, dok se ponašaš kao raspala starleta željna pažnje po svaku cenu, pa zbog toga svakodnevno, iznova smišlja sve šokantnije besmislice kojima zasenjuje primitivizam, zatucanost i prostotu vaskolikog puka.

Dok si brujao o 619 miliona evra koje je navodno Đilas ukrao, a za koje tokom devetogodišnje tvoje vlasti nisi našao nijedan dokaz, niti si podigao protiv njega ijednu optužnicu koja bi omogućila da mu se sudi, ako je kriv – pred nosem ti je ukradeno 640 miliona evra, o čemu po tvom naređenju pišu tvoji tabloidi, optužujući za to tvog pajtosa, čelnika Fudbalskog saveza.

Dok si za tih devet godina urnisao sve institucije, jer si ti, poput neke izopačene višeglave aždaje, postao i policija i tužilaštvo i sud u celini. Zato si se smučio i Bogu i narodu, šta god da ti kažu istraživanja u koja buljiš k’o bubuljičava tinejdžerka u ogledalo, tražeći u njima potvrdu da si najlepši i najbolji, najjači i najomiljeniji. Dok ti tvoji poltroni iza tvoje prave slike u tom ogledalu šapuću da jesi. I u toj tvojoj tužnoj usamljenosti, koja je ispunjena čežnjom da budeš voljen, slavan i obožavam svaki tvoj novi dan je tuga, pre svega za tebe. Jer, tvoje urušavanje se dešava na domaćoj i svetskoj pozornici, gde umesto strahopoštovanja koje ti je preko potrebno, dobijaš prezir, smeh i gađenje. Toliko si se uglibio u mafijaško-korupcionaške afere, da više ne vrede ni prazne priče i spinovi koje svakodnevno bacaš sa svih medija, kao poludela vračara u cirkuskom brlogu.

I to je slika kraja tvoje vladavine, koju obeležava i tvoja kompletna paranoja da ti svi rade o glavi, uključujući i tvoje najbliže saradnike koje si lično birao, gajio, uzdizao i koristio za sopstvene potrebe, da bi sada mnoge od njih počeo da bacaš svuda okolo kao iskorišćene prezervativčiće, misleći da ćeš tako biti manje prljav i manje kriv. A vreme raspleta tek dolazi. I ne brini, ući ćeš u istoriju – samo zato što istorija mnogo lakše pamti zlo od dobrog. I ni zbog čega drugog.

Zato te pozdravljam tvojim tradicionalnim pozdravom: I u Bahreinu – radim za Kinu.

Zauvek vaš poslušni građanin, Srba

P. S. Potrošio si sebe. Samo je tvoj izbor koliko ćeš se dalje brukati

Piše: Žarko Jokanović/Otvorenosr.rs