23.04.2024.
HomeNovostiOtkriveni detalji planiranog napada na školu u Trebinju: Stariji mloljetnik htio usmrtiti...

Otkriveni detalji planiranog napada na školu u Trebinju: Stariji mloljetnik htio usmrtiti 13 osoba, na skici naveden današnji datum

Sedamnaestogodišnji Maloljetnik iz Bileće uhapšen je zbog planiranja terorističkog napada na srednju školu u Trebinju. On je u videu na društvenoj mreži TikTok najavio teroristički napad na školu. Policija je prilikom hapšenja i pretresa pronašla materijal koji dokazuje da je imao plan.

Brzom reakcijom policije spriječen je napad na jednu od škola u Trebinju. Policija je izuzela dokaze, a postojala je šema koju je objavio na TikToku. Nezvanično, objavio je detaljan nacrt i satnicu napada. Planirao je da ubije 12, a rani 23 ljudi.

Iz policije su naveli da nije bilo realne opasnosti, ali su upozorili roditelje da vode računa o pristupu maloljetne djece društvenim mrežama.

Policiju alarmirao državljanin BiH iz Holandije

Policiju je alarmirao državljanin BiH iz Holandije koji je vidio plan napada na TikToku. Pored skice s detaljima napada, stajao je današnji datum.

Veći broj zabrinjenih roditelja nije poslalo svoju djecu u školu u prvu smjenu, dok se druga smjena odvijala nesmetano.

“Direktorica nam je rekla da su učenici najsigurniji u školama i da roditelji bez brige mogu poslati djecu u škole. Iz prepiski sa školama smo saznali da oni nisu dobili nikakvu zvaničnu informaciju”, rekal je Jela Džomba za N1.

Reklamni prostor

Ovdje može biti vaša reklama. animacija / logo / tekst

Posljednje vijesti