21.06.2024.
HomeNovostiOSUĐEN GLAVNI UREDNIK HRVATSKOG TJEDNIKA: Objavio fotografije maloljetne žrtve silovanja, djevojčica pretrpjela...

OSUĐEN GLAVNI UREDNIK HRVATSKOG TJEDNIKA: Objavio fotografije maloljetne žrtve silovanja, djevojčica pretrpjela šok

Ivica Marijačić, glavni urednik i novinar Hrvatskog tjednika, osuđen je na godinu dana zatvora s rokom kušnje jer je otkrio identitet i objavio fotografije maloljetnice koja je žrtva silovanja. Riječ je o slučaju iz Zadra koji je rezultirao i prosvjedima nakon što se saznalo da je sedam mladića iz okolice Zadra napastovalo i seksualno iskoristilo maloljetnicu, javlja Zadarski.

Sutkinja Ana Zrilić presudom je utvrdila da je Ivica Marijačić 23. oktobra 2019. na svom profilu na Facebooku objavio najavu sadržaja Hrvatskog tjednika s naslovom “Šokantna istina Slučaj silovanja kod Zadra izmišljen”.

Uz tu najavu, Marijačić je u 7:16 objavio fotografiju naslovnice tjednika na kojoj se nalaze tri slike na kojima je prikazana maloljetnica u kupaćem kostimu zajedno s punoljetnim osobama koje su prijavljene za počinjenje više kaznenih djela protiv spolne slobode na njenu štetu.

Spornu fotografiju naslovnice tjednika Marijačić je koristio kao sliku svog profila, a sutradan je objavljen i Hrvatski tjednik s naslovnicom na kojoj se nalazila fotografija djeteta žrtve.

U presudi se navodi kako su njegovi postupci doveli do toga da se žrtva osjeća ugroženo, uznemireno i šokirano. Zbog značajnog pogoršanja njenog zdravlja propisana joj je terapija od strane psihijatra.

Reklamni prostor

Ovdje može biti vaša reklama. animacija / logo / tekst

Posljednje vijesti