25.02.2024.
HomeNovostiOŠTRA REAKCIJA ZLATANA BEGIĆA: „Ova zemlja porodila je mnoštvo pravih budala…“

OŠTRA REAKCIJA ZLATANA BEGIĆA: „Ova zemlja porodila je mnoštvo pravih budala…“

Ne stišavaju se reakcije na istup federalne zastupnice Elzine Pirić.

Nakon njezinog govora na sjednici federalnog parlamenta oglasio se član Predsjedništva DF-a i federalni zastupnik Zlatan Begić.

-Ova zemlja porodila je mnoštvo pravih budala! Ne može čovjek uvijek da bude džentlmen, sve kad bi htio. Ne može, pa eto ti, poručio je kratko Begić.

Podsjetimo, Elzina Pirić, zastupnica PDA u Zastupničkom domu Parlamenta Federacije BiH, u toku jučerašnje višesatne sjednice na kojoj se raspravalja o Prijedlogu budžeta FBiH za 2023. godinu, kazala je kako je “Milorad Dodik najviše pomogao Unsko-sanskom i Tuzlansko kantonu”.

– Vjerovali ili ne nama je iz Unsko-sanskog i Tuzlanskog kantona najviše pomogao Milorad Dodik. Povezao nas je autoputem pa sad prije stignem do Cazina, nego do Sarajeva. Ali da skratim i da vam kažemo da je ovo historijski trenutak, složit ću se ja sa premijerom – historijski budžet, historijske pauze – između ostalog kazala je Pirić i čestitala formiranu vladu.

Odgovorio joj je Mahir Mešalić, zastupnik DF-a.

– Puno smo čuli neistina i saznali nove stvari da ima neka parlamentarna većina i da je njen portparol Pirić. Izrekla je mnogo neistina da je Dodik pomagao Tuzlanskom kantonu, da je Karamatić zajedno sa Dodikom pomagao. Znam da ste vi vladali u tuzlanskom kantonu i bili u SDA stranci, a sad se prikazujete da ste novo osvježenje ovdje. Ne znam u ime koga i čega govorite. Ali ono što govorite za TK nije tačno. Niti je Dodik, niti Karamatić pomogao TK – kazao je Mešalić.

(SB)

Reklamni prostor

Ovdje može biti vaša reklama. animacija / logo / tekst

Posljednje vijesti