Oslobođenje saznaje: Nije uhapšen samo profesor Jahić – SIPA je privela još četiri osobe, evo o kome se radi

0

Pripadnici SIPA od jutros, kako smo već objavili, vrše pretrese poslovnih i stambenih objekata na više lokacija na području Sarajeva i Konjica a zbog sumnje da su počinjena krivična djela zloupotreba položaja te povlaštene informacije, krivično djelo propisano Zakonom o tržištu vrijednosnih papira FBiH.

U sklopu ove akcije kodnog naziva AS, koja se realizira po nalozima Kantonalnog i Općinskog suda u Sarajevu i pod nadzorom postupajućeg tužioca sarajevskog Tužilaštva, a u saradnji sa OSA, FUP-om te MUP-ovima KS-a i HNK-a, priveden je Mehmed Jahić, profesor sa Ekonomskog fakulteta u Sarajevu, a pretresane su prostorije te visokoškolske ustanove.

Pripadnici SIPA u Sarajevu su vršili pretres najmanje pet lokacija među kojima su kuća direktora Bosnalijeka Nedima Uzunovića kao i članova porodice profesora Jahića.

Pored profesora Jahića, kako saznajemo iz izvora bliskih istrazi, privedeni su i njegova supruga i sin, Uzunović te Adnan Hadžić, koji je nakon privođenja Uzunovića krajem prošle godine imenovan za privremenog generalnog direktora kompanije Bosnalijek.

Jahić, Uzunović i drugi su osumnjičeni da su iz Bosnalijeka izvlačili novac kojim su, potom, kupovali dionice tog preduzeća kako bi ostvarili prevlast.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here