17.06.2024.
HomeNovostiOpštinska škoda bez vozača slupala skupocjeni mercedes

Opštinska škoda bez vozača slupala skupocjeni mercedes

Škoda oktavija, vlasništvo opštine Bosanski Petrovac, otisnula se u nedjelju naveče dok je bila parkirana nedaleko od opštinske garaže, a potom se zakucala u skupocjeni mercedes na parkingu obližnjeg restorana.

Povrijeđenih nije bilo, a vidljiva su oštećenja i na škodi i na mercedesu, čiji vlasnik Sandi Terzić kaže da je njegovo vozilo staro svega godinu dana.

Mada postoje tvrdnje da je škodu zadnji vozio opštinski načelnik Dejan Prošić, on na dobar dio naših pitanja, pa ni to, nije želio dati precizne odgovore.

Prošić u izjavi za “Nezavisne novine” tvrdi da je škoda, u momentima kada se sama pokrenula, bila parkirana ispred garaže opštine, a upitan ko ju je posljednji put parkirao – nije odgovorio.

“Ima policija koja je napravila zapisnik. Radi se o tome da se parkirani auto pomjerio i udario u neki drugi auto. Ne znam šta sad vi imate s tim?”, rekao je Prošić.

On nam je, ipak, potvrdio da i on ponekad koristi taj automobil.

“Auto koristi onaj ko ima nalog, kome se da dozvola”, navodi Prošić.

Upitan kolika je šteta pričinjena, on je rekao da ne zna i da nije procjenitelj, ali da je vozilo kasko osigurano.

“Naravno da ćemo pokrenuti postupak da utvrdimo ko je auto parkirao”, uvjerava Prošić, koji na pitanje koliko je opštinska škoda stara nije mogao dati odgovor.

Naši pokušaji da informacije dobijemo i od MUP-a USK ostali su bezuspješni, dok vlasnik slupanog mercedesa Sandi Terzić ističe da čeka procjenu štete, ali je već sad izvjesno da je velika.

“Ako je otišla šasija, šteta je totalna. Dvije felge same su oko 5.000 maraka. Tu su još i dvije gume, vrata, retrovizor, prednji blatobran, zadnja vrata. Šta imamo dalje govoriti”, kaže Terzić.

U momentima kad se sve dešavalo, kako je dodao, njegovo vozilo je bilo na parkingu lokalnog restorana.

“Nakon dva-tri minuta čuo sam eksploziju koju su izazvale dvije gume koje su razderane o ivicu trotoara. Izašli smo vani i vidjeli da je auto odozgo sletio niz parking. Nije ga vozač zakočio nikako – niti je ručna bila zategnuta, niti je vozilo bilo u brzini. Vozilo je parkirao načelnik opštine Bosanski Petrovac, izašao u zgradu opštine i nakon par minuta je kontaktiran da je auto udario u moj auto”, priča za “Nezavisne” Terzić, koji dodaje da je njegov mercedes kasko osiguran.

Tekst: Dragan Sladojević, Foto: N.N.

Reklamni prostor

Ovdje može biti vaša reklama. animacija / logo / tekst

Posljednje vijesti