Opet dernek u Lukavcu, kao da korona ne postoji

0
U klubu Plaža jezera Modrac večeras je organiziran koncert, na kojem se, prema snimcima koji se pojavljuju na društvenim mrežama, u unutrašnjosti objekta okupio znatno veći broj ljudi od dozvoljenog.

Bez poštivanja mjera fizičke distance i bez maski, okupljeni gosti uživaju u muzičkim taktovima, a dio snimka svog nastupa i Jašarspahić je podijelio putem društvene mreže Instagram.

Također, nekoliko sati prije početka nastupa, ovaj pjevač je na svom zvaničnom profilu objavio i promotivni plakat kojim najavljuje koncert uz poruku “Još malo i gorimo!”.

Koncert je najavio i pjevač putem društvene mreže Instagram (Foto: Screenshot)

Prema informacijama koje su potvrđene za Klix.ba, o ovom događaju obavještena je Kantonalna uprava za inspekcijske poslove u Tuzli i Uprava policije Ministarstva unutrašnjih poslova Tuzlanskog kantona, čiji su djelatnici upućeni na teren.

Inače, ovo je drugi put u dva mjeseca da nadležne institucije u Tuzlanskom kantonu reaguju u klubu Plaža jezera Modrac. Isto se dogodilo 17. oktobra ove godine kada je organiziran koncert Radiše Trajkovića Đanija. Zbog kršenja nekoliko zakona klubu je tada izdata zabrana rada.

Podsjećamo, zbog složene epidemiološke situacije u Federaciji BiH na snazi je nekoliko mjera zabrane. Između ostalog, u zatvorenom prostoru dozvoljeno je okupljanje najviše 30 osoba koje moraju biti na propisanoj distanci, a ukoliko je nije moguće ostvariti obavezna je upotreba maske. Ugostiteljskim objektima dozvoljen je rad do 23 sata, kada na snagu stupa policijski sat.

A.K/ Klix.ba