16.06.2024.
HomeNovostiOmer Berbić: Osovina SDP-SDA se pokazala prejakom za prelomiti

Omer Berbić: Osovina SDP-SDA se pokazala prejakom za prelomiti

Omer Berbić, kandidat Naše stranke, na jučer održanim prijevremenim izborima za gradonačelnika Tuzle osvojio je više od 4.000 glasova i bio treći po ostvarenom rezultatu, poslije Ziajda Lugavića i Mirnesa Ajanovića.U svojoj objavio nakon poznatih rezultata napisiao je da je ponosan jer je ostvario 8 puta bolji rezultat nego prije dvije godine kada se kandidovao za Gradsko vijeće Tuzle.

– Hvala svima na velikom povjerenju koje me obavezuje na jače i bolje djelovanje u gradu. Pogotovo Hvala gradskom odboru Naše stranke. Sa 28 godina, velika je čast biti jedan od favorita za gradonačelnika Tuzle. Čestitam Zijadu Lugaviću na pobjedi i korektnoj kampanji, a ostalim protukandidatima na fer borbi, istakao je.

Kao i Mirnes Ajanović, istakao je da su veliku ulogu u konačnom zbiru glasova dali uposleninici gradskih preduzeća i ustanova, za razliku od onih građana koji nisu izašli na izbore.

– Nažalost, opet se ispostavilo da su zaposleni u gradskoj upravi, javnim preduzećima i javnim ustanovama odnijeli pobjedu u odnosu na sve ostale. Osim toga, osovina SDP-SDA se pokazala prejakom za prelomiti. Sa izlaznošću od 2 3% građani Tuzle ne mogu očekivati promjenu, razumijem i njih jer treba uzeti u obzir činjenicu da zadnjih 20 godina slušaju obećanja koja se ne ispunjavaju – naveo je Omer Berbić.

Naglasio je i da se nastavlja boriti dalje svaki pedalj Tuzle, radeći na na direktnim izborima u mjesnim zajednicama i depolitizaciji javnih ustanova kroz gradsko vijeće.

Reklamni prostor

Ovdje može biti vaša reklama. animacija / logo / tekst

Posljednje vijesti