23.06.2024.
HomeSportNedim Džemić zvanično preuzeo OKK Slobodu

Nedim Džemić zvanično preuzeo OKK Slobodu

Bivši trener Sparsa Nedim Džemić preuzeo je klupu OKK Slobode iz Tuzle, a danas je u prostorijama kluba i predstavljen.

Džemić, koji je sa Sparsima osvojio Kup Mirza Delibašić, jutros je na konferenciji za medije predstavljen kao novi trener Slobode.

Mladi sarajevski stručnjak je poručio kako je dogovor sa čelnicima kluba da Sloboda igra važnu ulogu u svim predstojećim takmičenjima.

“Moram priznati da je dogovor ‘pao’ prije nego smo se vidjeli. Kada se desi ‘kliker’ zajednička ideja i vizija, onda je to važnije od bilo čega drugog. Ono što je jako važno, jeste da nećemo koristiti velike riječi, ali i osnovne fraze. Znamo kako treba zatvoriti kostur tima i onda unutra raditi prave stvari i hemiju. Znamo svi šta je Mejdan i šta je Sloboda, kakav je to brend. Znamo da je potrebna samo jedna iskra kako Mejdan bude pun”, ističe Džemić i nastavlja:

“Čovjek sam sistema cijeli život. Tako sam i uradio sve u karijeri, jer je košarka timski sport. Najvažnije je da će naši reprezenti na terenu budu svim zajedničkim snagama prečekirani. Jasno će se znati ko može nositi dres, a ko ne, kao što je uvijek bilo u Slobodi. Veliki je ovo zadatak i izazov, ali čovjek mora biti svjestan odgovornosti. Svjestan sam toga i želim jasno poručiti da Sloboda ide na trofeje u svim takmičenjima koje bude igrala. Imamo i taj dogovor da ekipa bude kompetetivna i snažna u borbi za sve trofeje”.

Reklamni prostor

Ovdje može biti vaša reklama. animacija / logo / tekst

Posljednje vijesti