20.06.2024.
HomeNovostiOj Vildana, oj Vildana - gdje ti je Muharem?

Oj Vildana, oj Vildana – gdje ti je Muharem?

U javnosti se pojavio snimak zabave iz Višegrada koju je Emir Kusturica priredio za negatora genocida, austrijskog pisca Petera Handkea. Posebno zgražavanje javnosti izazvala je činjenica da je na zabavi bio i kolumnista Oslobođenja Muharem Bazdulj, bh. pisac s beogradskom adresom.

Na snimku zabave iz grada poznatog po najstrašnijim zločinima počinjenim tokom agresije na BiH, vidljivo je da se ekipa dobro zabavlja uz muziku. Na repertoaru je bio i repertoar Halida Bešlića, a Bazdulj u jednom momentu i grli kontroverznog pisca.

Nakon brojnih kritika, Vildana Selimbegović, glavna urednica Oslobođenja, uputila je izvinjenje čitateljima.”S obzirom na veliki interes izazvan emitiranjem privatne zabave u čast Petera Handkea, na kojoj je učestvovao i jedan od suradnika Oslobođenja, želim reći da mi je zaista žao sto su se uznemirili i osjetili povrijedjenim naši čitatelji”, navela je Selimbegović.

“Još jednom, u ime redakcije, primite moje izvinjenje za uznemirenost koju je izazvao ovaj snimak”, navela je Selimbegović.

Iako se pojavila informacija da Bazdulj nije više saradnik Oslobođenja, Selimbegović to nije pomenula. Međutim, njegovog imena više nema na listi kolumnista ovoga medija.

Na vijest o ovom sramnom ponašanju, među ostalim, reagirao je i Željko Komšić, član Predsjedništva BiH.

“Podvriskivanje četnika Emira Kusturice i Muharema Bazdulja sa glorifikatorom genocida Peterom Handkeom, najbolji je dokaz kako u konačnici završava dijalog sa ljudima koji ne uvažavaju nikakve činjenice”, naveo je Komšić na Facebooku.

Reklamni prostor

Ovdje može biti vaša reklama. animacija / logo / tekst

Posljednje vijesti