Oduzete cigarete i duhan u vrijednosti do 60.000 KM

0
Foto: UIO BIH

Službenici Uprave za indirektno oporezivanje BiH proveli su dvije odvojene akcije na području regionalnih centara Mostar i Tuzla i privremeno oduzeli rezani duvan i cigarete ukupne tržišne vrijednosti od 60.000 KM, saopšteno je iz UIO.

U skladu sa operativnim planom “Iznenađenje”, službenici Grupe za sprečavanje krijumčarenja i prekršaje, u saradnji sa službenicima Policijske uprave Mostar, u mjestu Ortiješ, na putnom pravcu Buna-Mostar prilikom kontrole putničkog vozila pronašli su i privremeno oduzeli 1.660 paklica cigareta, bez akciznih markica, različitih robnih marki namijenjenih za dalju prodaju, u vrijednosti od 10.000 KM.

U drugoj aktivnosti službenici Grupe za sprečavanje krijumčarenja i prekršaja uočili su vozilo u kojem se nalazila veća količina sitno rezanog duvana namijenjenog za dalju distribuciju i prometovanje na području Tuzlanskog kantona.

Prilikom pretresa pronađeno je 250 kilograma sitno rezanog duvana bez akciznih markica u vrijednosti 50.000 KM, koji je privremeno oduzet, kao i putničko vozilo u kojem je bio taj duvan.

Protiv osumnjičene osobe biće podnesen izvještaj o počinjenom krivičnom djelu i izvršiocu Tužilaštvu BiH zbog sumnje da je počinila krivično djelo nedozvoljenog prometa akciznih proizvoda.

 

 

 

 

srna