20.05.2024.
HomeNovostiOdgovor na Dodikove prijetnje: Pripremite se za odbranu države, građani moraju biti...

Odgovor na Dodikove prijetnje: Pripremite se za odbranu države, građani moraju biti spremni

Stranka za Bosnu i Hercegovinu uputila je poziv Ministarstvu odbrane i Oružanim snagama Bosne i Hercegovine da započnu operativne pripreme za “odbranu države od prijetnje koja dolazi od rukovodstva entiteta Republika Srpska čiji predsjednik Milorad Dodik iznosi otvorene prijetnje teritorijalnom integritetu i suverenitetu Bosne i Hercegovine”

– Također, pozivamo sigurnosne agencije Bosne i Hercegovine da prijetnje miru shvate najozbiljnije i svoje aktivnosti usmjere u pravcu adekvatnog odgovora na eskalaciju sigurnosne situacije koja je sve izvjesnija.

Sve civilne strukture vlasti trebaju biti spremne u kratkom roku da se stave na raspolaganje, te pruže neophodne resurse i podršku oružanim snagama i policijskim agencijama u suzbijanju pokušaja da se država podijeli.

Svi dobronamjerni, patriotski opredijeljeni građani Bosne i Hercegovine trebaju ostati budni i spremni na svaki scenario dok se Milorad Dodik i njegova rušilačka politika ne udalje sa političke scene u našoj zemlji.

Pored navedenog, pozivamo Ured visokog predstavnika (OHR) da iskaže podršku institucijama Bosne i Hercegovine kako je bilo i prilikom pokušaja uspostave tzv. Hrvatske samouprave, te da o svemu navedenom informiše Vijeće sigurnosti UN-a”, naveli su iz Stranke za BiH.

Podsjetimo, predsjednik entiteta RS Milorad Dodik u nekoliko navrata najavio je otcjepljenje ovog entiteta ukoliko bude usvojena rezolucija o genocidu u Srebrenici u Generalnoj skupštini UN-a, navodi se u saopćenju.

Reklamni prostor

Ovdje može biti vaša reklama. animacija / logo / tekst

Posljednje vijesti