Odgovor Medicinskog fakulteta u Zagrebu: Sebija Izetbegović nije završila postdiplomski studij, nema dokaza o polaganju ispita

0

Uprava za inspekcijske poslove Kantona Sarajevo dobila je prije nekoliko dana, putem međunarodnopravne pomoći Republike Hrvatske, odgovore Medicinskog fakulteta, kao i Ministarstva pravosuđa i uprave Republike Hrvatske i Ministarstva znanosti o provjeri vjerodostojnosti diplome Sebije Izetbegović, direktorice KCUS-a.

Kako se navodi u dokumentima, a što je utvrdilo Ministarstvo znanosti i obrazovanja Hrvatske, na osnovu provjere Medicinskog fakulteta u Zagrebu, Sebija Izetbegović bila je upisana na prvu godinu postdiplomskog studija Ultrasound in clinical medicine u akademskoj 1992./1993. godini.

Međutim, u dosjeu Izetbegović ne postoji dokumentacija kojom bi se potvrdila i vjerodostojnost indeksa. Ministarstvo znanosti i obrazovanja je zatražilo pojašnjenje zašto nije moguće doći do informacija o tome je li imenovana položila neki kolegij te je li imenovana diplomirana i je li joj izdata diploma, koji je datum diplomiranja i broj diplome.

Provjera vjerodostojnosti isprave

No, Medicinski fakultet Sveučilišta u Zagrebu dao je objašnjenje kako u dosjeu Sebije Izetbegović ne postoji dokumentacija o polaganju ispita i da imenovana nakon polaganja ispita nije vratila u studentsku referadu niti indeks niti ispitnu dokumentaciju na temelju koje bi joj se upisalo polaganje ispita u evidenciju.

Fakultet je, također, odgovorio da Sebija Izetbegović nije završila postdiplomski studij Ultrasound in clinical niti joj je na tom studiju izdata diploma.

Podsjećamo, ovim je potvrđeno pisanje medija da nema dokaza da je Sebija Izetbegović položila ispite u Hrvatskoj.

Avaz/ The Bosnia Time

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here