23.06.2024.
HomeNovostiObožavatelj lika i nedjela Radovana Karadžića pretučen u sred Beograda

Obožavatelj lika i nedjela Radovana Karadžića pretučen u sred Beograda

Ministarstvo pravde Srbije saopštilo je da su u centru Beograda napadnuti advokat Goran Petronijević i sudija u penziji Novica Peković.

Goran Petronijević je bh. javnosti poznatiji i kao jedan od advokata Radovana Karadžića koji je prošle godine osuđen na doživotnu kaznu zatvora.

Ministarstvo pravde Srbije je danas pozdravilo brzo reagovanje nadležnih organa u otkrivanju odgovornih i očekuje da hitno budu utvrđene sve okolnosti napada, da bi u najkraćem roku napadači bili privedeni pravdi.

Ovo ministarstvo ističe da osuđuje svaki vid nasilja, a posebno nad advokatima i nosiocima pravosudnih funkcija, koji se svakodnevno bore da zaštite kako prava građana, tako i pravni poredak zemlje.

TV Pink javila je da je oko ponoći u Njegoševoj ulici na Vračaru grupa huligana pretukla advokata Gorana Petronijevića (60) i sudiju u penziji Novicu Pekovića (70), koji je radni vijek proveo u pravosudnim organima u Srbiji.

Njih je u bašti jednog kafića napala grupa huligana koja je prethodno galamila i dobacivala prolaznicima.

Petronijević i Peković, koji su napadnuti stolicama i stolovima, tukli su ih i šutirali nogama, a odvezeni su kolima hitne pomoći u Urgentni centar, gdje su im konstatovane teže tjelesne povrede.

Napadači su pobjegli, a policija intenzivno radi na identifikovanju napadača i utvrđivanju svih okolnosti.

Reklamni prostor

Ovdje može biti vaša reklama. animacija / logo / tekst

Posljednje vijesti