21.06.2024.
HomeSvijetObjavljen snimak: Wagnerov plaćenik obučava srbijanske dobrovoljce u Ukrajini (VIDEO)

Objavljen snimak: Wagnerov plaćenik obučava srbijanske dobrovoljce u Ukrajini (VIDEO)

Srbijanski dobrovoljac koji se od 2014. godine bori na strani ruskih separatista u Ukrajini je objavio novi video u kojem razgovara sa poznatim Wagnerovcom Olegom Blokhinom.

Blokhin je jedan od iskusnijih boraca grupe Wagner, ratovao je u Siriji gdje je i uhapšen zbog kritikovanja ruskih oficira. Za njegovo oslobađanje izborio se šef Wagnera Jevgenij Prigoižin. Na video snimku koji je objavio Berić Blokhin govori da obučava grupu dobrovaljaca među kojima su i Srbi.

Na snimku Berić i Blokhin na ruskom razgovaraju o obuci srpskih dobrovoljaca u Ukrajini. Berić pita Blokhina da li postoji jezična barija misleći na srpske državljane koje obučava. Blokhin mu odgovara kako nema problema i da su jezici “slični”, i dodaje da je ovo druga grupa dobrovoljaca, a da je ona prva već na ratištu.

Jedan od boraca koji se redovno pojavljuje u snimcima Dejana Berića je “Badi Borčanac”. U posljednjem video zapisu Borčanac “glumi” da je ranjen dok drugi borac vježba previjanje rana.

Na Blokhinovov Telegram kanal može se vidjeti da se ova jedinica zove “Vukovi” te da su raspoređeni na ratištu u blizini grada Avdivka.

“Vukovi su različiti. Sivi, crni bijeli. Ni u brigadi Vukovi nismo svi isti. Zajedno sa borcima iz raznih krajeva naše velike Rusije, u brigadi služe momci iz Kazahstana, Uzbekistana, Tadžikistana, Gruzije, Srbije … Ali svi zajedno, koliko god različiti bili, Vukovi su jedan čopor”, stoji na Blokhinovom Telegramu.

Reklamni prostor

Ovdje može biti vaša reklama. animacija / logo / tekst

Posljednje vijesti